Speltips inför Turkiet – Sverige, U21-EM-kval, 23/3: Tidig avspark!

Spelbloggare Publicerat: 23 March 2018

För svensk del återstartar EM-kvalet under fredagen, redan 15:00, och det med match mot ett pressat Turkiet. Vi har tittat närmare på matchen och tycker att de flesta faktorer talar för en mer tillknäppt historia i Alanya.

Konkurrensen är stenhård i kampen om platserna till det europeiska mästerskapet i Italien 2019. Grupp 6 stämmer det mycket väl in med.

Sverige hittas just nu på gruppens andraplats och har Ungern bakom sig på sämre målskillnad. Gruppettan Belgien är förvisso sex pinnar ovanför, men med två matcher fler spelade. Full pott den närmsta tiden och de sätts under hård press.

Först ut: denna match – och för Turkiet är det lite vinna eller försvinna-känsla av det hela. Sista chansen. De är en trea bakom just Sverige och det med matchen mer spelad. Inte ska väl turkarna ha kvalitéerna att nå ända fram till mästerskapet i den här kvalkonkurrensen?

Observera att ettan når vidare till nästa kvalrunda medan tvåorna eventuellt gör det och därmed måste förlita sig på resultaten i de andra grupperna.

Den svenska truppen innehåller inte alltför många utropstecken, men värt att beakta är att Djurgårdens Felix Beijmo hämtats in i truppen till följd av att MFF:s Carlos Strandberg tvingats lämnat återbud när han väntar tillökning i familjen.

Sju mål på fem kvalmatcher

U21-fotbollen är känd för att innehålla mer fart, fläkt och fler mål än seniorfotbollen. Den här matchen misstänker vi dock att det kommer se annorlunda ut: mer tillknäppt.

Orsaken till detta heter framförallt – Turkiet. De har ett väloljat försvarsspel, en defensiv approach överhuvudtaget, men är sällan ett överdrivet hot framåt i banan. Alla kvalmatcher medverkar i hittills har varit tajta historier, vilket sammanlagt sju mål på deras fem matcher indikerar på.

Sverige saknar samtidigt ett av deras främsta offensiva kort i Carlos Strandberg, som alltså fått lämna ett sent återbud. Det är ett avbräck vars betydelse inte ska undermineras.

Tätt blir det! Under 2,5 mål spelas sålunda till 1,91 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 15:00, fredag 23/3
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: