Speltips inför Tyskland – Sverige 23/6: Dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 23 June 2018

Det är ett fruktansvärt revanschlystet Tyskland, med kniven mot strupen, som ställs mot Sverige härnäst. För svensk del kommer allt handla om att tätt och då lockar ett målspel till dubbelt upp.

Annons:

Som en av mästerskapets främsta favoriter. Gruppens absolut största dito. Förväntningar finns det stora av på detta Tyskland, som också vann den senaste VM-upplagan, i Brasilien 2014.

Och att premiären då slutade upp i en 0-1-förlust mot Mexiko var ett inte annat än ett praktfiasko. Det var inte heller så att det handlade om mexikanskt flyt där – trean var välförtjänt. Utan minsta tvekan. Tyskland fick inte ihop det överhuvudtaget, varken kollektivt eller de stora spelarna individuellt.

Sverige har, liksom Mexiko, full pott efter premiären. En ändå hyfsat stabil trea spelades in mot Sydkorea. Där satt försvarsspelet, på nytt, som en smäck. Framåt fanns det flera chanser att sätta spiken i kistan, egentligen redan i första halvlek, men nollan fick istället spricka i den 65:e minuten när Andreas Granqvist säkert hittade nätmaskorna från straffpunkten.

Victor Nilsson Lindelöf missade premiärmatchen, och blev ersatt av Pontus Jansson, på grund av illamående. Allt talar för att Manchester United-försvararen blir hundra inför den här matchen, men konkurrensen har i alla fall tveklöst hårdnat om de centrala försvarspositionerna.

Tre raka hållna nollor

Tyskland har visat upp urusel, rentav urusel, form på den senaste tiden – inför mästerskapet och i premiären. Försvinnande lite, särskilt i deras mått mätt, skapades mot Mexiko och förlusten kan inte alls snackas bort.

Nu måste tyskarna full fart framåt och vinna, annars kan spelarna redan nu börja packa ihop väskorna för hemresa.

Det är förstås en faktor som talar för mål, att Tyskland måste framåt, men värdera också in att tyskarna har haft stora problem med formen och känslan är att spelargruppen drar lite åt olika håll. Yttre faktorer som spelar in.

Sverige är fantastiskt stabila och kommer försöka säkra upp helt och hållet här, såvida vi har 0-0 på tavlan. Mot Sydkorea släpptes oerhört få chanser in och det var den tredje raka hållna nollan för laget. Samtidigt finns det frågetecken över anfallspositionerna – den stora akilleshälen. Ofta ineffektivt.

Spelar under 2,5 mål till dubbla insatsen hos Expekt. Det är spelvärt minst 15 punkter neråt.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 kronor!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:00, lördag 23/6
TV:  tvfyra logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Johan Mjällby: Speltips inför Tyskland – Sverige

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.