Speltips inför Vidi FC – AEK Aten 22/8: Rakt spel

Spelbloggare Publicerat: 22 August 2018

Grekiska klubbar är inte direkt kända för att vara bra på resande fot ute i Europa, men när AEK Aten gästar ungerska Vidi FC borde ändå klasskillnaden skina rakt igenom…

Annons:

Det har varit på målsnöret från start i kvalet, ända till playoffet. Vidi har sannerligen haft marginalerna på deras sida. Först skickades luxemburgska F91 Dudelange ut med uddamålet, därefter bulgariska Ludogorets med dito och i den tredje kvalrundan, mot svenska Malmö FF, var blott bortamålen i deras favör.

Möjligen var dubbelmötet mot MFF mest ett tecken på att svensk fotboll det facto inte har särskilt stor maktkraft ute i Europa, snarare än att Vidi är direkt imponerande.

Hemma i Ungern har det varit blandad kompott för Vidi: två matcher vunna i storartad stil samt två kryss. Med det har man hamnat lite – med betoning på: lite – på efterkälken i toppen…

AEK Aten rivstartade deras kvaläventyr så sent som i den tredje kvalrundan och det med match mot ett erkänt, i dessa mått mätt, starkt Celtic – Skottlands storhet. På bortaplan gnetade man till sig ett oavgjort resultat, för att sätta spiken i kistan hemma med en 2-1-skalp. Helt rättvisande, utifrån hur matchen utvecklades? Kanske inte.

AEK Aten klart bättre

Det som imponerade med AEK:s dubbelmöte med Celtic var främst två saker – försvars- och omställningsspelet. På de fronterna hittade man verkligen rätt och det kan tala för ännu en stark bortamatch, även om det kommer bli klart mer boll här och nu.

För ärlighetens skull imponerade Vidi inte på undertecknad mot Malmö FF. Laget ser långtifrån ut att vara av Champions League-material. Ungersk klubbfotboll är ingen större höjdare.

Och se bara på kvalmötena innan, mot betydligt sämre motstånd än MFF, där de också hade stora problem…

AEK Aten stod upp väl mot Celtic och visade redan där att de är att räkna med. Nu fick de en av de mest tacksamma lotterna möjliga i playoffet och ska ha alla chanser i världen att komma till hemmamötet med en ledning.

Klasskillnad? Visst ska det vara så…

Den raka tvåan är ett klipp till 2,25 gånger pengarna och det hittar ni hos Ohmbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: AEK Aten vinner, rak tvåa
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Ohmbet
Spelstopp: 21:00, onsdag 22/8
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.