Speltips Norwich Brighton 4 juli 2020

Speltips inför Watford – Brighton 11/8: Sömnig historia till premiär

Ett uddlöst Watford mot ett alltid hårt arbetande Brighton & Hove Albion på Vicarage Road i ytterligare en Premier League-premiär. Någon direkt höjdarmatch förväntar vi oss, dessvärre, inte.

Annons:

Två svensknamn – och annat – har kommit in hos Watford: lovande målvaktstalangen, Pontus Dahlberg, samt Ken Sema. Den förstnämnda kommer skolas in i det hela via bänken, vilket inte minst stått klart sedan klubben värvat Ben Foster. Ett framtida namn för startelvan.

Däremot talar allt för att Ken Sema kommer ta plats från start, i och med det förtroende han fått i träningsmatcherna inför säsongen. Där fås en utmanande, bra en mot en-yttermittfältare. Han har lämnat avtryck i Allsvenskan. Hur blir det nu, på en helt annan nivå?

Det är tveklöst två klubbar för bottenstriden här och således lite extra i potten: tre betydelsefulla pinnar, men också för att lämna statement inför framtiden. En stark start på spelåret kan vara nyckeln för överlevnad.

Förra året var de båda förhållandevis nära att bli en del av bottentrion, där just en fin seriestart i mångt och mycket var räddningen för Watford. Nu är de återigen bottentippade och hittas runt trippla insatsen för att skickas ner i Championship.

Skadeproblematiken störde Watford under mer eller mindre hela förra året och sådant är fallet alltjämt. Tom Cleverley, Gerard Deulofeu, Stefano Okaka, Ben Wilmot och Nathaniel Chalobah är skadade. José Holebas och Abdoulaye Doucouré riskerar även de missa matchen.

Gästerna riskerar att komma till spel utan sex spelare – Martín Montoya, José Izquierdo, Florin Andone, Glenn Murray, Jürgen Locadia samt James Tilley. Statusen runt dem ska tittas på närmare avspark.

Underspelet lockande

Spets kommer det inte finnas i överflöd av på Vicarage Road, för att uttrycka det milt. Spännande? Ja! Underhållande? Icke! Summa summarum: målsnålt…

En del har hänt i Watford, men ett orosmoment är att nästan alla anfallsalternativ i truppen varit helt iskalla de senaste åren – på målfronten. Den hetaste, utifrån siffrorna, är Andre Gray, som på 31 matcher, varav 16 från start, hittade nätet vid fem tillfällen för Watford i fjol.

Brighton har levt mycket på deras hemmastyrka och varit desto kallare på resande fot. De är välmedvetna om att de har rollen som underdogs denna eftermiddag – och troligtvis ha en mer tillbakalutad approach till matchen. Det säkra före det osäkra.

Det blir målsnålt för hela slanten här och underspelet på 2,5-målslinan testas till 1,60x hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 16:00, lördag 11/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.