Speltips inför West Ham – Stoke 16/4: Spel från kortmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 16 April 2018

Statistik är inte allt och det vill vi understryka med vårt specialspeltips från kortmarknaden när West Ham United och Stoke City drabbar samman i samband med att den nya veckan tar vid.

West Ham United har fått andrum. Stoke City är allt hårdare ansatta under press.

Det har under spelåret handlat om två bottenkonkurrenter och kan i viss mån fortfarande vara så, även om West Ham nu ser ut att vara säkra efter fyra pinnar på två matcher: 1-1 borta mot Chelsea och en 3-0-vinst över Southampton.

Med de tillskotten har West Ham nu sex pinnar ner till det röda tabellområdet. Ska mycket till för det att tappas in på exakt samma antal matcher kvar att spela.

Och tillskott av poäng är verkligen nästjumbon Stoke i behov av. Fyra raka förluster har inneburit att avståndet upp ovanför strecket ökat markant, i bottenstridmått mätt, spelschemat under den perioden har varit av den tuffare varianten. Det lättas upp en hel del framöver, under de fem sista matcherna, vilket talar till ”The Potters” favör.

Men det är klart – situationen är prekär. Av största betydelse för Stoke att börja vinna fotbollsmatcher, så varför inte börja redan här?

Gemensamt för båda parter är de så välfyllda frånvarolisterna, som de också varit under merparten av året. West Ham har minst fem spelare out, Stoke fyra och där hittas bland andra avstängde Charlie Adam.

Desperation från Stoke

Statistik är inte allt. Ibland kan den bli missledande – som i det här fallet, med fokus på korten. Ostskivorna specifikt. Den första sådana, ännu mer specifikt.

West Ham får i snitt syna 2,1 kort per match och deras motståndare 1,4. Statistiken för Stoke: 1,5/1,3. Av den statistiken att döma kan man tro att korten således borde vara närmare till hands för kvällens värdskap – men det anser inte vi.

Orsaken? Att Stoke måste bli, och är, klart mer desperata och satta under press än West Ham. Sånt avspeglar ofta matcherna, kampmomenten och viljan att ta taktiskt kort även i de mer prekära situationerna.

Att Stoke åker på matchens första varning finns att spela till 1,87 gånger pengarna hos Betser och det är ett odds som får det att klia rejält i fingrarna. Polletter – in!

Observera att tillfälligheter verkligen kan spela in och avgöra den här typen av spel, men det är tveklöst att oddsen inte avspeglar sannolikheten i detta fall.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Första varningen i matchen: Stoke City
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 21:00, måndag 16/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: