Stryktipset 5/5: Vårt system, tips och analys av samtliga 13 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 3 May 2018

Det är som brukligt engelsk fotboll i fokus på Stryktipset denna vecka. Fem härliga matcher från Premier League tar plats på kupongen och fylls upp med sju ovissa möten från League Ones slutomgång. Som avslutning hittar vi en mycket intressant drabbning på Jämtkraft Arena där Östersund tar emot IFK Norrköping.

Spelstopp: 15.59

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

1. Everton – Southampton X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Lördagens kanske allra hetaste drabbning. Hemmalaget Everton har förvisso inte speciellt mycket att spela för, men det har Southampton. The Saints vann derbyt senast mot Bournemouth och tog tre otroligt viktiga poäng. Sydkustlaget har nu bara en poäng upp till Swansea på säker mark, ett Swansea som väntar i Wales i veckan. På Goodison Park har Southampton historiskt haft det extremt svårt och inte vunnit under 2000-talet. Här har dock de rödvitrandiga ett klart bättre skadeläge och framförallt har Everton blivit alldeles för betrodda av det svenska folket. Värdet finns på X2 och dessa tecken ska ner först på kupongen. Med tanke på Evertons fina form och Southamptons tunga facit på Goodison Park plockas ändå den överstreckade ettan med på större system.

2. Bournemouth – Swansea 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Bournemouth förlorade som sagt derbyt mot Southampton den gångna helgen. The Cherries stod dock för en stark insats spelmässigt och förtjänade poäng. Kontraktet är ännu inte helt säkrat men blir så vid seger här. Utsikterna för tre poäng ska vara goda. Swansea har inte rosat marknaden den senaste tiden och särskilt inte på bortaplan. Viktiga Leroy Fer och Wilfried Bony finns dessutom alltjämt på skadelistan. Bournemouth har fin statistik mot walesarna och bör vinna detta. Ettan är en möjlig spik.

3. Leicester – West Ham 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Leicester åkte på en rejäl smäll senast när det blev förlust med hela 0-5 borta mot Crystal Palace. Marc Albrighton blev där utvisad och är avstängd i lördagens hemmamöte mot nedflyttningshotade West Ham. The Hammers ser minst sagt svaga ut för stunden och läcker i de bakre leden. Londonlaget behöver en seger på de avslutande tre omgångarna för att känna sig säkra på spel i Premier League till hösten. Det känns långt ifrån säkert. Manchester United och Everton väntar nämligen de två avslutande omgångarna. Spelar West Ham som i de senaste matcherna kommer de även bli straffade på King Power Stadium. Leicester får bära favoritskapet men med tanke på att motivationen finns hos bortalaget ska krysset plockas med tidigt.

4. Watford – Newcastle 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Watford går otroligt tungt för stunden och får tacka sin briljanta höst för att det blir spel i Premier League även nästa säsong. De sju senaste matcherna har enbart gett två poäng. Newcastle går desto bättre men kommer från två raka 0-1 förluster. Skatorna känns ändå som det klart solidare laget för stunden och här kommer de få fina omställningsmöjligheter mot Watfords svajiga defensiv. Rafa Benítez mannar ska ha minst lika goda chanser som The Hornets till tre poäng här. Då lockar den lågt streckade tvåan klart mest. Strecka från höger!

5. West Bromwich – Tottenham 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

West Bromwich har vaknat till och plockat åtta poäng på sina fyra senaste matcher. Även om degraderingen till The Championship ännu inte är klar kommer det dock inte räcka för jumbon. Full pott krävs nämligen de avslutande två omgångarna samtidigt som en rad resultat måste gå lagets väg. För Tottenham är Champions League-platsen i viss mån hotad. Chelsea har vaknat till och det skiljer “bara” fem poäng mellan The Blues och Spurs. Räkna därför med ett fullt påkopplat Londonlag här. Då ska Tottenham vinna utan vidare bekymmer. Tvåan är en bra spik upp till 75 procent!

6. Blackburn – Oxford 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Blackburn är klart för spel i The Championship nästa säsong efter att ha stått för en fenomenal vår. Rovers förlorade förvisso senast mot Charlton men det var lagets första nederlag sedan början av februari. På Ewood Park är de hela seriens bästa hemmalag med 48 inspelade poäng på 22 matcher. Mittenlaget Oxford, med svenskbekantingarna Agon Mehmeti och Ricardinho, har gått stark på slutet och vunnit tre av sina fyra senaste. Här är dock känslan att det blir tufft mot ett på pappret betydligt starkare Blackburn som dessutom jagar seriesegern. Med det sagt är ettan väl högt streckad i en liga som League One. Plocka med krysset i jakt på hög utdelning!

7. Doncaster – Wigan 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Det andra laget som är klart för The Championship är serieledande Wigan. Med flest gjorda mål framåt och minst insläppta bakåt får The Latics sägas vara välförtjänta sådana. Här spelar de för att säkra seriesegern och det bör vara motivation nog. Doncaster har gått tungt den senaste tiden och har fem raka matcher utan seger. Hemmalaget ligger dessutom i mitten av tabellen utan något att spela för. Wigan är ett klart bättre lag och ska ses med superchans här. Bra spik!

8. Fleetwood – Walsall X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Fleetwood Town har gjort klart med ingen mindre än tränaren Joey Barton inför nästa säsong. När säsongens sista match ska spelas så är det just från att visa upp sig för den forne storspelaren motivationen försöker hämtas. Tabellmässigt är nämligen mötet mot Walsall av tämligen liten betydelse. Båda lagen härjar på den nedre halvan men är klara för spel i League One till hösten. Walsall spelade i veckan och kan möjligen vara mer slitet här. Krysset känns trots allt mest troligt i ett avslaget möte. Gardera i första hand med hemmaseger.

9. Gillingham – Plymouth 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Nykomlingarna Plymouth inledde säsongen katastrofalt och stod på sju inspelade poäng efter 14 spelade omgångar. Sedan dess har The Pilgrims varit ett av League Ones allra bästa. Den svaga inledningen gör dock att sydkustlaget lär missa playoff. Ska de ta sig dit behöver nämligen tre poäng och sex plusmål plockas in på Charlton. Bortalaget lär ändå gå för det här och ge det en ärlig chans. Gillingham visar katastrofal form och har ingen seger på sina nio senaste. Mycket talar för Plymouth här. Frågan är om de kan vinna med tillräckligt många mål? Tvåa!

10. Portsmouth – Peterborough 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Två lag som varit med och kämpat om playoff men inte räckt hela vägen fram är dessa. Portsmouth ligger inför den avslutande omgången på nia, medan Peterborough återfinns en poäng och en placering över. Räkna med att båda lagen kör på för fullt med offensiv fotboll här. Det brukar se ut så när framförallt Peterborough är i farten. Seriens två skyttekungar, Brett Pitman och Jack Marriott, återfinns dessutom i vardera lag. En förväntad målrik tillställning ger sällan ett oavgjort resultat. Gaten (etta-tvåa) testas.

11. Rochdale – Charlton X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Viktigt möte för båda lagen. Rochdale måste plocka in en poäng den avslutande omgången på Oldham för att kunna klara sig kvar i den engelska tredjedivisionen. För Charlton gäller det istället att försvara sin plats i playoff med tre poäng och sex plusmål tillgodo på Plymouth. Med dessa faktorer i åtanke känns ett oavgjort resultat som mycket troligt. Lägg därtill att Rochdale är det lag som kryssar mest av samtliga i ligan och att hela tolv av 22 matcher på Spotland Stadium slutat med delad poäng den här säsongen. Bra spikkryss!

12. Scunthorpe – Bradford 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Scunthorpe gör en mycket stark säsong i League One och efter veckans 2-0 vinst mot Plymouth står det klart att laget från North Lincolnshire är en av fyra klubbar som gör upp om en plats playoff till The Championship. Bradford förväntades sluta topp 6 inför säsongen men har inte motsvarat förväntningarna. Den stora anledningen till det har varit bortaspelet. Där har det klassiska laget inte vunnit sedan nyårsdagen. Scunthorpe ska ha betydligt mer motivation och är också för stunden det hetare laget. Ettan är en tänkbar spik.

13. Östersund – IFK Norrköping 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Ett förväntat toppmöte väntar på Jämtkraft Arena under lördagen. Båda lagen har dock inlett Allsvenskan halvdant och kommer troligen få svårt att sluta topp 3. Med det sagt såg Östersund riktigt bra ut senast i 4-0 segern mot Brommapojkarna. Saman Ghoddos var där på spelhumör och stod för en delikat frispark. Lika bra gick det inte för Norrköping som mycket förvånande förlorade hemma mot bottenlaget Trelleborg. Förlusten blev dessutom kostsam då Jordan Larsson ådrog sig ett rött kort och David Moberg Karlsson fick skadekänningar. Moberg Karlsson är osäker till spel här. Östersund har däremot sånär som på hela truppen tillgänglig och med tanke på norrlänningarnas spel mot BP ska de gälla som klara favoriter. ÖFK vann båda mötena på Jämtkraft Arena mot Peking i fjol och vinner på nytt. Etta!

Spiken! – Tottenham

Spurs bör vara fullt motiverade inför bortamötet mot West Bromwich då de inte vill ge Chelsea känning på fjärdeplatsen. Så länge Tottenham tar matchen på allvar ska heller inga poäng behöva tappas. West Brom har förvisso gått starkt den senaste tiden men här ska klasskillnad råda. Harry Kane avgör till fördel för Spurs!

Skrällen! – Newcastle

Newcastle har ett betydligt mer tryggt grundspel än Watford för stunden och fina omställningslägen kommer att uppstå för skatorna på Vicarage Road. Kan dessa bara utnyttjas ska chanserna vara stora till tre ytterligare poäng för östkustlaget. Det finns fint värde på Newcastle denna lördag!

64 rader

1. Everton – Southamp. x2
2. Bournem. – Swansea 1
3. Leicester – West Ham 1x
4. Watford – Newcastle x2
5. West Brom – Tottenham 2
6. Blackburn – Oxford 1x
7. Doncaster – Wigan 2
8. Fleetwood – Walsall 1x
9. Gillingham – Plymouth 2
10. Portsm. – Peterbor. 12
11. Rochdale – Charlton x
12. Scunthorpe – Bradford 1
13. Östersund – Norrköping 1

864 rader

1. Everton – Southamp. 1×2
2. Bournem. – Swansea 1x
3. Leicester – West Ham 1x
4. Watford – Newcastle 1×2
5. West Brom – Tottenham 2
6. Blackburn – Oxford 1x
7. Doncaster – Wigan 2
8. Fleetwood – Walsall 1×2
9. Gillingham – Plymouth 2
10. Portsm. – Peterbor. 12
11. Rochdale – Charlton x
12. Scunthorpe – Bradford 1x
13. Östersund – Norrköping 1

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

Så fungerar Stryktipset!

Klicka här för att reda ut alla begrepp och läsa hur Stryktipset fungerar.