Stryktipset 7/7: Vårt system, tips och analys av samtliga 13 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 7 July 2018

ANNONS.

Allsvenskan är äntligen tillbaka, vilket kommer att underlätta för oss fotbollsälskare när VM-matcherna börjar sina. Hela sju matcher hämtas därifrån och jag lyfter fram flera fina lösningar. Inledande Sirius-Malmö avgörs innan spelstoppet och lottas. Notera även att en handfull matcher spelas först på söndag. Lycka till!

Spelstopp: 15.59

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

1. Sirius – Malmö FF 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Matchen har tidigarelagts på grund av krock med Sveriges VM-kvartsfinal. Därmed kommer den att lottas på Stryktipset med fördelningen 2-2-12. Det innebär 12,5% chans till etta, 12,5% chans till kryss samt 75% till tvåa. Den som har råd fyller på men jag vill ha garderingsstreck över på andra håll och spikar således tvåan.

2. Dalkurd – Brommapojkarna 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Otroligt viktig match för Dalkurd som måste börja plocka poäng om man vill ha en chans att hänga kvar i Allsvenskan. Det är visserligen 19 omgångar kvar att spela men fem poäng efter elva matcher är sannerligen inget lovande facit. Detta är dock en aning missvisande då spelet sett ganska bra ut från och till. BP har fem poäng ner till hemmalaget men känns inte ett dugg bättre. Det här är två spelande lag och även om det är ett bottenmöte så tror jag på en öppen match med underhållande fotboll. Ettan först men det är inget singelstreck.

3. Häcken – GIF Sundsvall 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Giffarna slog Sirius i veckans “tjuvstart” efter uppehållet och det var en positiv insats. Det ska dock understrykas att Sirius agerade tveksamt matchen igenom och nu lär det bli mycket tuffare motstånd. Om gästernas säsong har varit oväntat bra hittills så hade Häcken hoppats på mer. Man går ändå om gästerna vid seger här och i grunden håller vi Häcken högt. Det finns stort kunnande – framförallt offensivt – och man har bara förlorat ett av de åtta senaste mötena med Sundsvall. Ettan blir hårt streckad och här måste man gardera i jakt på lite större pengar.

4. Trelleborg – AIK 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Det är ingen hemlighet att Trelleborgs målsättning för säsongen först och främst är att hålla sig kvar. Inte heller att gästerna siktar på SM-guld och i det sistnämnda fallet är det den här typen av matcher man måste vinna för att inte bjuda toppkonkurrenterna på något. AIK har visat sig oerhört stabilt och har fortfarande inte förlorat den här säsongen. Kryssen har duggat lite för tätt och det är inte alltid den mest sevärda fotbollen stockholmarna spelar. Jag har svårt att se AIK förlora men krysset känns inte så långsökt. Det åker med på stora systemet medan det blir spiktvåa på det lilla.

5. Rynninge – Sollentuna 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Match fem på kupongen bjuder på ett mittenmöte i division 1 norra. Ingen av klubbarna kan ses ha någon realistisk chans på uppflyttning – kanske inte så inspirerade utifrån sett men båda lagen är ganska bra när spelet stämmer. Rynninge har bara förlorat en av sina fem senaste matcher och det har varit målglada tillställningar. För Sollentuna är problemet att man inte kan göra mål. Defensiven fungerar bättre men nu saknas troligtvis försvararen Kenndal också efter att ha fått kliva av tidigt senast. Vi tror inte att gästerna får med sig mer än en poäng hem ifrån Närke.

6. Lunds BK – Ängelholm 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Lund har tagit sig ur formsvackan man hade under maj månad och nu hittat spelet igen. Tre vinster på de fem senaste omgångarna glädjer och man har ett starkt hemmafacit. Mycket talar för att ett formsvagt Ängelholm kommer få det väldigt tufft. Gästerna har haft ett tufft spelschema men fyra raka förluster är svårt att snacka bort och självförtroendet är knappast på topp. Lund har anfallaren Birgersson längst fram och han verkar göra mål på det mesta. Tolv mål på 13 matcher är ett facit få spelare i serien kan matcha. Trolig etta som spikas på allt.

7. Mjällby – Ljungskile 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Mjällby toppar tabellen efter två meriterande bortasegrar mot Lund och Kristianstad. Det fanns vissa frågetecken kring formen inför de matcherna men nu är serieledaren onekligen på banan igen. En fantastisk målskillnad på +20 efter 14 omgångar är talande för hur Mjällbys säsong har sett ut. Gästerna har för sin del blott en bortaseger på hela säsongen och plockar nästan alla sina poäng hemma i Bohuslän. Målskyttet har varit ett stort problem och senast man nätade var det på straff. Man är fortsatt starkt på fasta situationer och det kan vara hoppet även här. Skrälläge? Nej, det här fixar Mjällby.

8. Utsikten – Kristianstad 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Kristianstad har fortfarande inte lyckats lösa sina ekonomiska problem och har stått för en heroisk inledning med tanke på vad man genomgått vid sidan av planen. Nu har man åkt på två raka förluster men det är för tidigt för att säga om och hur den prekära klubbsituationen påverkar. Utsikten är väldigt starkt på hemmaplan och den bortaresan fruktar många. Truppen är stark, vilket kommer att visa sig framöver. Passande uppgift nu och jag singelstreckar ettan i match 8.

9. IFK Göteborg – Kalmar FF 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

IFK Göteborg har tappat både lagkaptenen Sebastian Eriksson och anfallskuggen Gustav Engvall. Jag tycker dock inte att laget ska försvagas då man haft en klart bra bänk under våren. Det finns en växel till men det återstår att se om tränaren Poya Asbaghi kan hitta den. Kalmar behövde uppehållet då smålänningarna bara plockade en poäng på de tre sista omgångarna innan uppehållet. Gästerna har inte övertygat borta på hela säsongen och “bara” slagit bottenlagen Dalkurd och Trelleborg på resande fot. Givet att strecka från vänster men Nannes Kalmar har hygglig chans att klara kryss.

10. Djurgården – IFK Norrköping X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Högintressant möte på Tele2 där trean och fyran i Allsvenskan drabbar samman. Djurgården har stärkt upp försvaret under uppehållet genom att plocka hem försvararen Erik Johansson. Det kommer nog att bli väldigt svårt att göra mål på laget men det kan dröja innan botarna faller på plats. IFK Norrköping har flera verktyg i sin låda. Östgötarna visade upp en fin slutforcering innan uppehållet med 13 av 15 möjliga poäng. Man trivs bäst på konstgräs vilket blir fallet här. Se upp!

11. Örebro – Elfsborg 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Ett spelskickligt men stundtals “valpigt” Elfsborg räddade upp lite av vårsäsongen när man gick obesegrat de sista tre omgångarna innan vilan. Defensiven har sett allt annat än säker ut och även om man varit med i många av sina matcher så har boråsarna fått alldeles för låg utdelning. Det kommer nog att vända så småningom men Örebro är inget lag man vill möta när spelet inte klickar till fullo. Örebro har ett av seriens bästa mittfält med Besara och Gerzic som dirigenter. Vi tror på laget här och betonar dessutom att Elfsborg överlag har haft det tufft på just Behrn Arena under de senaste säsongerna.

12. Carlstad United – Assyriska 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Assyriskas iskalla form fortsätter att hålla i sig. Nu förlorade man senast hemma mot Linköping City i sin förra match – en överraskning för många men inte för mig. Den fina säsongsinledningen är som bortblåst och det enda positiva Assyriska kan ta med sig är att klassanfallaren Sosseh fortsätter att ösa in mål. Carlstad behövde förlängning i veckan för att ta sig vidare i cupen. Motståndet var dock oväntat tufft och det är nog ingen fara med formen. Comebackande Ike gjorde två mål i cupen och det finns stort kunnande i truppen. En stark hemmafavorit och jag¨slösar inga garderingar här.

13. Linköping City – Västerås SK 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Linköping Citys fina form har gjort så att laget har seglat upp i toppskiktet av serien. Laget har nu en förlustfri svit på fyra matcher innehållande tre segrar men det skiljer fortfarande åtta poäng upp till just Västerås SK, som befinner sig på kvalplatsen uppåt. Gästerna anfaller med en härlig fart som bland annat mittfältaren Span går i bräschen för. Öppen och fartfylld match att vänta och visst kan hemmalaget störa, men mer än en pinne blir det inte.

Spiken! – Malmö FF

Då Sirius-Malmö FF lottas vet vi att det är exakt 75% chans att det blir tvåa i kupongens inledande match. Jag är inte alls säker på att tipparna streckar den så hårt. Den som har många garderingar kvar kan kika på gardering men för mig blir det spik.

Skrällen! – IFK Norrköping

IFK Norrköping såg ruskigt bra ut innan uppehållet och har ett grundspel som även fungerar mot topplagen. Djurgården är lite för stor favorit i mitt tycke. Norrköping kan både hålla i bollen och kontra om beroende på matchbild. Ta med den roliga tvåan!

64 rader

1. Sirius – Malmö 2
2. Dalkurd – BP 1X
3. Häcken – Sundsvall 1X
4. Trelleborg – AIK 2
5. Rynninge – Sollentuna 1X
6. Lund – Ängelholm 1
7. Mjällby – Ljungskile 1
8. Utsikten – Kristianstad 1
9. Göteborg – Kalmar 1X
10. Djurgården – Norrköping X2
11. Örebro – Elfsborg 1
12. Carlstad – Assyriska 1
13. Linköping – Västerås X2

864 rader

1. Sirius – Malmö 2
2. Dalkurd – BP 1X2
3. Häcken – Sundsvall 1X2
4. Trelleborg – AIK X2
5. Rynninge – Sollentuna 1X
6. Lund – Ängelholm 1
7. Mjällby – Ljungskile 1
8. Utsikten – Kristianstad 1
9. Göteborg – Kalmar 1X
10. Djurgården – Norrköping 1X2
11. Örebro – Elfsborg 1X
12. Carlstad – Assyriska 1
13. Linköping – Västerås X2

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

Så fungerar Stryktipset!

Klicka här för att reda ut alla begrepp och läsa hur Stryktipset fungerar.