unibet kampan vm 2018 29 juni

Stryktipset 9/6: Vårt system, tips och analys av samtliga 13 matcher

VM-uppladdningen går vidare för Sverige och Danmark som båda har småtuffa hemmauppgifter på Stryktipskupongen. Där tror jag mycket på ett av lagen men lyfter framförallt fram några riktigt starka ettor i övrigt, såväl inom landslagsfotbollen som i Division 1. Där fick vi se flera oväntade resultat i veckan – lurigt på nytt!

Spelstopp: 15.59

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

1. Sverige – Peru 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Sverige stod inte för någon vidare insats i lördags mot Danmark men Kiese Thelin var en tåspets från att avgöra i slutminuterna. Sett till det offensiva spelet fanns det mycket mer att önska men försvarsspelet var klart bra. Peru har fått tillbaka anfallsstjärnan Guerrero efter avstängning och han svarade med att göra mål direkt senast. Peru är en farlig motståndare som slog betydligt svårare motstånd i kvalet. Givet skrälltips som dock garderas tidigt.

2. Danmark – Mexiko 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Danmark förde spelet mot Sverige men man hade svårt att skapa något riktigt farligt mot ett välorganiserat svenskt försvar. Det finns spetskvalitet i Eriksen framåt och han saknades verkligen senast – tillbaka nu efter att ha blivit pappa. Mexiko slog Skottland trots att man valde att vila några av sina stjärnor. Det har varit lite turbulent efter en “utekväll” och det har rentav påverkan på laguttagningen här. Stabila Danmark har övertaget i kraft av hemmaplan.

3. Frankrike – USA 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Frankrike kliver in i VM som en av favoriterna till att vinna hela mästerskapet. Man fick ett tungt avbräck i skadan på Payet precis innan lägret men det är få landslag som kan matcha Frankrike i bredd. Bra test här mot ett nytt och ungt USA som gör en satsning mot VM 2022. Oavsett vilken elva Frankrike väljer att matcha, för det kommer att roteras en del, ska man vara solklar favorit och spiken känns gjuten.

4. Ungern – Australien 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Australien har bara förlorat en av sina fem senaste matcher och Van Marwijk har verkligen fått ordning på det intensiva presspelet man strävat efter. Segern mot Tjeckien med imponerande 4-0 gav fina svar inför mästerskapet. För Ungern är det mer av en testmatch där man kommer att ge nya spelare chansen. Australien ska i mina ögon vara favorit men Ungern har hemmaplan och gästernas senaste resultat ska inte göra att de höjs till skyn fullständigt. Ändå utgångstvåa.

5. Brage – Varberg 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Brage tar emot ett Varberg som befinner sig på kvalplats ner till Division 1. Brage ligger för sin del sjua i tabellen och det är främst på hemmaplan poängen trillat in. Brage har öst in mål på Domnarvsvallens konstgräs och även om det inte alltid har inneburit vinster kan man konstatera att det finns potential i laget. Varberg har haft svårt överlag och ska vara nöjt om man kan hålla sig kvar i Superettan den här säsongen. Sund etta i match 5.

6. Halmstad – IK Frej 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Halmstad är en het kandidat till att ta steget upp till Allsvenskan den här säsongen och det skiljer bara fyra poäng upp till serieledande Falkenberg. Efter en trög start på säsongen har HBK gått som tåget med segrar i var och varannan match. På de fem senaste matcherna har laget tagit 13 poäng av 15 möjliga. Frej slåss istället i botten av tabellen och även om man vann senast mot Öster så är jag tveksam till laget. Stor hemmafördel och stark etta!

7. Öster – Norrby 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Det blev tredje raka förlusten för Öster när man föll mot bottenlaget Frej i förra omgången. Smålänningarna tog visserligen ledningen genom Bajrovic tidigt men det var inget snack om att Frej var det bättre laget – allt annat än ett formbesked från Östers sida. Norrby ligger något oväntat på platsen precis ovanför i tabellen och ska Öster ha något med den övre halvan att göra så är det dags att börja plocka trepoängare nu. Utgångsetta, men en något darrig sådan.

8. AFC Eskilstuna – Landskrona 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

AFC smyger med i tabelltoppen och ligger välförtjänt trea i Superettan. Det finns många roliga profiler att peka på medan Landskrona har ett lite mer anonymt lag. För oss som följt laget under våren har dock en del profiler växt fram och mot Gais senast var skåningarna värda klart mer än ett 1-1 resultat. Snopen kvittering på slutet då och nu väntar en stenhård uppgift. Ettan ska givetvis med på kupongen men tvåan rensar riktigt bra!

9. Nyköping – Sandviken 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Det är jämnt i botten av Division 1 Norra och varken Nyköping och Sandviken har fått den starten man hoppats på. Det är tabelltolvan mot trettondeplacerade Sandviken och en förlust kan innebära att man hamnar under strecket. Sandviken lyckades undvika fiasko och knipa en poäng efter sen kvittering i veckan men jag gillar lagets chanser mot ett Nyköping som bara vunnit en av sina sex senaste matcher. Sandviken har en bättre startelva med ett par hyperintressanta lån. Kommer gästerna upp i önskad nivå kan det leda till seger trots underdogstämpeln.

10. Rynninge – Forward X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Rynninge är obesegrat i sina tre senaste matcher med två segrar och ett kryss. Man har visat gryende form och är inget lag man vill möta för tillfället. Forward vann enkelt hemma mot Karlslund i sin förra match efter en tidig utvisning för motståndarlaget. Man ligger trea i tabellen men det är ett hopp på sju poäng upp till tvåan medan det bara skiljer två poäng ner till åttan – just Rynninge. Det är fortfarande lite oroande för hemmalaget att ingen av deras anfallare i truppen gjort mål än men Berger, Näfver och Holmberg är ett mittfält som står sig väldigt bra i “Norrettan”. Jämnt Örebroderby. Potentiellt spikkryss.

11. Grebbestad – Åtvidaberg X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Tidigt ångestmöte mellan seriens två klart sämsta lag hittills. Grebbestad har tagit en poäng på de fem senaste matcherna medan Åtvidaberg inte heller rosat marknaden med en seger på sina fem senaste. Åtvid vann dock senast mot Karlskrona när anfallaren Mustafa hängde två kassar. Segern blev dyrköpt då man fick Abukar avstängd på mittfältet efter att han dragit på sig två gula kort i matchen. Jag har svårt att se något lag ta några risker här och det blir knappast en match i publikens smak. Gästerna lär säkerligen vara nöjda med en poäng och Grebbestads förmåga att vinna matcher går inte att överskatta. Helst alla tecken.

12. Ljungskile – Ängelholm 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Ljungskile har inte presterat enligt förväntningarna under våren. Det har varit bra spridning på målskyttet och stundtals stabilt uppträdande men segrarna har inte duggat lika tätt som man hoppats. Bohuslänningarna har haft en relativt defensiv mentalitet vilket medfört att målproduktionen varit för klen. Nu ställs Ljungskile mot ett Ängelholm som har tre raka bortaförluster men som kommer från en skrällvinst mot starka Mjällby. Gardering rekommenderas.

13. Torns IF – Tvååker 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Tvååker stod för en svag insats senast när hallänningarna bara fick 1-1 hemma mot konkurshotade Kristianstad. Svårare uppgift här mot fyran i tabellen, Torns IF. Hemmalaget slog för sin del serietvåan Oskarshamn med 2-1 i veckan och kommer till matchen med stärkt självförtroende. Detta är två lag jag räknar med på den övre halvan säsongen ut och de känns jämna. På sin lantliga hemmaplan får Torns tipset men på det stora systemet “målas” matchen igen.

Spiken! – Frankrike

Les Bleus är klasser bättre än USA och kommer att föra spelet. Det är hård konkurrens om flera positioner och ett tveksamt genrep vill man inte ha med sig in i VM. USA bygger nytt och ser inte särskilt starkt ut för dagen. På hemmaplan med publiken i ryggen har jag svårt att se ett annat scenario än en komfortabel hemmaseger för Frankrike.

Skrällen! – Landskrona

Landskrona har offensiven och målskyttet för att kunna störa AFC. Det kommer att vara hemmalaget som har bollinnehavet men det kan räcka med en målchans för gästernas Sadat Karim, som ligger tvåa i seriens skytteliga. Räcker det hela vägen? Då tvåan är streckad under 20 procent är det värt att ta chansen. Peru och Sandviken är för övrigt två andra roliga streck som måste med.

64 rader

1. Sverige – Peru 12
2. Danmark – Mexiko 1
3. Frankrike – USA 1
4. Ungern – Australien 2
5. Brage – Varberg 1
6. Halmstad – Frej 1
7. Öster – Norrby 1x
8. AFC Eskils. – Landskrona 12
9. Nyköping – Sandviken 12
10. Rynninge – Forward x
11. Grebbestad – Åtvidaberg 1x
12. Ljungskile – Ängelholm 1x
13. Torns – Tvååker 1

864 rader

1. Sverige – Peru 12
2. Danmark – Mexiko 1
3. Frankrike – USA 1
4. Ungern – Australien x2
5. Brage – Varberg 1
6. Halmstad – Frej 1
7. Öster – Norrby 1x
8. AFC Eskils. – Landskrona 12
9. Nyköping – Sandviken 12
10. Rynninge – Forward x
11. Grebbestad – Åtvidaberg 1×2
12. Ljungskile – Ängelholm 1×2
13. Torns – Tvååker 1×2

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

Så fungerar Stryktipset!

Klicka här för att reda ut alla begrepp och läsa hur Stryktipset fungerar.