18 maj 2019 Speltips AFC Eskilstuna Helsingborg

Speltips inför AFC Eskilstuna – Öster 24/9: Solklar favorit

Det går inte att blunda för favoritskapet som råder på ett tydligt sätt inför mötet mellan AFC Eskilstuna och Östers IF i Superettan.

Annons:

Med lite mer än en handfull matcher kvar att spela av årets säsong i Superettan känns det redan givet att det blir Falkenbergs FF och Helsingborgs IF som tar sig upp till Allsvenskan inför nästa säsong. Lagen är både starkare än sina konkurrenter och har dessutom hittat en jämnare nivå i sina prestationer. Det visar inte minst tabellen.

Det finns därefter två lag som gör upp om den positiva kvalplatsen, alltså den som leder upp till den allsvenska fotbollen, och det är förra årets allsvenska lag Halmstads BK och AFC Eskilstuna. Just nu har det senare laget en liten fördel med två poäng till godo, men då återstår alltså sju matcher att spela. Väldigt mycket hända.

Hur som helst behöver AFC Eskilstuna trumma vidare på samma fina sätt som laget gjort under stora delar av den här säsongen, när inte minst den defensiva delen av spelet hamnat i fokus. AFC Eskilstuna är väldigt svåra att göra mål på, varpå de också blir svåra att besegra. Laget har i för sig inte förlorat sedan innan sommaren – så den trenden håller i sig – men med två raka poängtapp har det höga segertempot dämpats lite. Hur som helst är det ett lag med gott självförtroende som kliver in till måndagens möte.

Vad har Öster att spela för?

Det som är frågan inför måndagens match är snarare vad gästerna har att spela för och hur de ska tänkas kunna motivera sig själva inför matchen. Det är som bekant en viktig del av fotbollen att verkligen orka trumma på även när det känns som serielunk.

Just nu är avståndet upp till en kvalplats för långt för att Öster ska ha en realistisk möjlighet att ta igen det avståndet med sju matcher kvar att spela. Samtidigt är kontraktet redan säkrat och Öster kan i praktiken rikta in sig på nästa säsong. Kanske är det också där laget landar, i en slags förändringsprocess för att förbereda sig inför nästa år.

Med fyra raka utan vinst har formen också dalat lite på sistone och det går säkerligen att härleda till bristande motivation. Dessförinnan radade laget upp vinster, men tog aldrig mark på topplagen som bara fortsatte att vinna. Det blev frustrerande till slut.

Här tror vi att ett mer formstarkt och starkare AFC Eskilstuna vinner.

Det raka spelet blir vårt val till 1,84 gånger krämen hos Ohmbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  AFC Eskilstuna vinner
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet
Spelstopp:  19:00, måndag 24/9
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.