Speltips inför Helsingborg – Landskrona Bois 19/8: Skånderby i Superettan

Simon Pålsson Publicerat: 19 August 2018

Helsingborgs IF fortsätter att jaga avancemang till den allsvenska fotbollen och spelar nu Skånederby hemma mot Landskrona Bois i Superettan.

Annons:

Det går inte att blunda för att söndagens heta Skånederby i Superettan har alla ingredienser som krävs för att en match inom den svenska fotbollen ska vara någonting extra. Det må vara en division under Allsvenskan, men allmänintresset för den här matchen borde ändå vara någonting extra.

Det har länge funnits en speciell rivalitet mellan Helsingborgs IF och Landskrona Bois, som båda ofta kämpat om att vara nummer två bakom Malmö FF i Skåne. Nu spelar båda i Superettan och även fall det är i helt olika ändar av tabellen adderar de här matcherna verkligen någonting.

Varför just det här mötet sticker ut är för att Helsingborgs IF sätter ytterligare två profilstarka spelare i spel på Olympias gräsmatta. Nu är det dags för nyförvärven Wanderson och Markus Holgersson – en spelare som har spelat i HIF tidigare – att spela inför sin hemmapublik. Plötsligt har Helsingborgs IF ett ännu starkare lag och det är inte mycket som talar för att laget skulle höra hemma i den här serien länge till.

Löjligt starkt favoritskap

Samtidigt som Helsingborgs IF storsatsar för att nå Allsvenskan och redan är på god väg att nå dit är det helt andra förutsättningar som nu råder i Landskrona Bois. Comebacksäsongen i Superettan har i för sig inte varit helt misslyckad, men det krävs en uppryckning under andra halvan för att inte riskera det nya kontraktet inför nästa säsong.

Just nu står laget på 17 inspelade poäng och har därmed två poäng upp till säker mark. Det är på intet sätt omöjligt med tolv matcher kvar att spela. Formen är i för sig sådär, även fall fyra poäng på tre matcher efter sommaruppehållet är en klar förbättring. Det är dock inte i dessa matcher som Landskrona Bois ska ta sina poäng.

Helsingborgs IF står på fem raka segrar och går som tåget i Superettan nu. Det är redan fem poäng ner till AFC Eskilstuna, men med en match mindre spelad kan det bli åtta poäng.

Det här ska bli en bekväm hemmavinst. Helsingborgs IF -1,5 spelas till finfina 2,20 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Helsingborgs IF -1,5
Odds:   2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  17:30, söndag 19/8
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.