13 augusti 2018 Jönköpnig Södra Värnamo speltips Superettan

Speltips inför Jönköping Södra – IFK Värnamo 13/8: Klar hemmafavorit

Jönköping Södra gäller som favoriter i måndagens enda möte i Superettan då IFK Värnamo gästar Stadsparksvallen.

Annons:

Superettan fortsätter på måndagen, men det står bara en match på schemat den här dagen. Om vi ser till tabellen är det på intet sätt en ointressant match. Nu ska nämligen två lag från den nedre halva, Jönköping Södra och IFK Värnamo, jaga tre viktiga poäng.

Båda lagen står på 17 spelade matcher och gör alltså sin 18:e match på måndagskvällen. Så här långt står J Södra, som ramlade ner från Allsvenskan så sent som inför den här säsongen, på 19 poäng och har därmed bara två poäng till godo på negativ kvalplats. Det kan gå snabbt åt fel håll för en klubb som ramlar ur. Den saken är given.

IFK Värnamo då? Laget ligger solklart i botten och har mer än tre vinster upp till någon form av säker mark, i det här fallet en negativ kvalplats. Inte ens det kan betecknas som säker mark och just nu känns IFK Värnamo som ett lag som lika gärna kan åka ur med huvudet före. Nio inspelade poäng på 17 matcher är hur du än vrider och vänder på det alldeles för svagt.

Ett självklart spel

Båda lagen har spelat två matcher sedan sommaruppehållet och ska vi bara hålla oss till dessa två matcher ser det ljusare ut för IFK Värnamo. Efter en horribel säsongsinledning har laget faktiskt fyra poäng på två matcher – varav båda mot andra bottenlag – och har därmed någonting positivt att bygga på.

Jönköping Södra har spelat två tuffa matcher och förlorat båda, mot Helsingborgs IF och Degerfors. Det går att förlåta, men nu gäller det att studsa tillbaka.

Det här blir andra gången för säsongen lagen spelar mot varandra och senast vann J Södra med uddamålet på bortaplan. Nu får laget i för sig klara sig utan Peter Gwargis som är såld till Premier League. Hos gästerna är Alexander Achinioti Jönsson avstängd. Tungt.

Här tror vi på hemmalaget och spelar den raka ettan till 1,91 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  J Södra vinner
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, måndag 13/8
TV:    
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.