Speltips inför Norrby – IFK Värnamo 24/9: Målspel i Superettan

Simon Pålsson Publicerat: 24 September 2018

Det kan bli väldigt fartfyllt och härligt på måndagskvällen i Superettan. Då spelar två formtoppade lag, Norrby och IFK Värnamo, nämligen ett viktigt bottenmöte.

Annons:

I såväl Allsvenskan som Superettan börjar det dra ihop sig och nu står vi inför den sista avgörande delen av säsongen när det ska delas ut nya kontrakt till lagen både i toppen och botten av tabellen. Det här är någonting som rör både Norrby och IFK Värnamo, två lag som just nu slåss i bottenstriden i Superettan och som behöver ägna hösten till att rädda nytt kontrakt.

Med 23 matcher spelade har IFK Värnamo bara tre poäng upp till säker mark, men bara en poäng ner till direktplats nedåt. Motståndaren för dagen, Norrby, har 26 inspelade poäng på 23 matcher och ligger därmed tre poäng över en negativ kvalplats. Ett prekärt läge även där.

Det som imponerar mest är sättet som IFK Värnamo har spelat sedan sommaruppehållet, då laget låg sist i tabellen och såg ut att gå mot en säker degradering till vintern. Men efter ett par riktigt starka veckor har laget vänt på steken och har nu den mest uppåtgående trenden i hela serien. Det imponerar. Fortfarande behöver laget ta ett gäng poäng för att komma på säker mark dock.

Självklart målspel

Om vi ser till matcherna hade laget åtta raka matcher utan förlust innan förra förlusten mot Degerfors, som alltså kom i senaste omgången. Dessutom hade laget fem vinster på sina sju senaste matcher i Superettan, ett svindlande bra facit mot bakgrund av hur det såg ut under våren.

Norrby har också gjort en form av uppryckning, inte minst sista matcherna. Då har laget avancerat från negativ kvalplats till säker mark efter sju av nio inspelade poäng. I en så tät bottenstrid gör den typen av poängskörder väldigt mycket för tabellplaceringen.

Nu ser vi därför två formtoppade lag som gör upp om tre poäng och vi räknar med att båda lagen vågar gå för att vinna. Det talar för en öppen match.

Båda lagen göra mål spelas till 1,65 gånger krämen hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  19:00, måndag 24/9
TV:   cmorelivetre logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.