30 oktober 2018 Örgryte Varberg Speltips

Speltips inför Örgryte IS – GAIS 28/8: Klassiskt derby i Göteborg

Örgryte IS har en liten chans att haka på i toppen av Superettan, men frågan är om inte sista chansen gäller hemma mot GAIS i tisdagens derby?

Annons:

Om vi frågar den del av Göteborgs befolkning som antingen håller Örgryte IS eller GAIS allra mest varmt om sitt hjärta är det möte som nu väntar på tisdagskvällen det riktiga derbyt i 031-regionen. Det är dags för Originalderbyt i Göteborg, även denna gång i Superettan.

Vem minns inte vårens helgalna möte som slutade hela 4-4 efter en fullständigt sinnessjuk tillställning? Det ger en fingervisning av vad som kan vänta här. Att båda lagen mycket gärna vinner matchen känns givet, men räkna med att båda också är väldigt rädda för att förlora. Det vore ingen höjdare för någon.

Faktum är att hela sex (!) raka derbyn mellan de här båda lagen har slutat med ett oavgjort resultat efter full tid. Vrid tillbaka tiden hela vägen till 2009 för att hitta senaste gången ett av lagen vann med mer än uddamålet. Det är med andra ord väldigt jämnt gång på gång mellan Örgryte IS och GAIS. Det är såklart ingen slump.

Spel på 1×2-marknaden

Om vi ser till tabellen finns det ännu fler faktorer som faktiskt talar för en jämn historia i derbyt. På åttonde plats hittar vi Örgryte IS och på placeringen bakom finns lokalrivalen GAIS. Det skiljer visserligen fyra poäng, men att lagen är så nära varandra vittnar ändå om hur nära varandra i kvalité de ligger. Märk väl att Örgryte IS i händelse av seger har åtta poäng upp till en positiv kvalplats. Det finns med andra ord ett litet hopp om avancemang redan den här säsongen.

Hemmalaget har å andra sidan en mer än halvdassig form på sistone och har inte vunnit en match i Superettan sedan maj månad. En hel sommar har passerat utan att det har lossnat och trots att det bara har blivit fyra förluster sedan den senaste segern – om nu bara är rätt ord – lossnar det inte. Det räcker inte.

GAIS har inte heller radat upp vinster direkt, men kryssar sig igenom den här serien. På sina nio senaste matcher i Superettan har laget sex (!) kryss. Det säger en hel del om oförmågan att dominera sin matcher.

Här tror vi på ytterligare ett jämnt derby. X (oavgjort) spelas till 3,60 gånger insatsen hos William Hill.

Annons:
  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill
Spelstopp:  19:00, tisdag 28/8
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.