Speltips inför Örgryte IS – Helsingborgs IF 14/8: Två lag med toppambitioner

Simon Pålsson Publicerat: 14 August 2018

Det är full fart och fullt fokus som gäller inför mötet mellan Örgryte IS och Helsingborgs IF i Superettan. Här har vi två lag som gärna spelar allsvenskt 2019.

Annons:

Nu kliver vi snart in i den avgörande tredjedelen av säsongen i Superettan och det täta racet i toppstriden kommer snart att bli än mer avgörande när det gäller att hålla så många lag bakom sig som möjligt. I skrivande stund ser utgångsläget mycket gynnsamt ut för Helsingborgs IF.

Just nu står laget på delad serieledning, med 37 inspelade poäng på 17 spelade matcher. Då ska sägas att toppkollegan Falkenbergs FF, också på 37 poäng, faktiskt spelat en match mer. Därmed kan skåningarna ta över serieledningen helt på egen hand genom att ta poäng på Gamla Ullevi. Om det blir seger är det åtta poäng ner till kvaplats med tolv matcher kvar att spela.

Under sommaren har laget förstärkts ordentligt med Anderas Granqvist, Rasmus Jönsson, Wanderson och senast Markus Holgersson. Det gör att det Helsingborgs IF som nu ställs på benen håller ännu högre klass och om det redan innan fanns ett hack ner till övriga lag i ren kvalité är detta gap nu ännu större. Det talar för helsingborgarna.

Örgryte IS har en helt okej säsong bakom sig och står på 27 inspelade poäng just nu, något som gör att det med en match mindre spelad faktiskt bara är fem poäng till en positiv kvalplats. Det är på intet sätt ett orimligt mål med säsongen och dit tror vi att laget siktar just nu.

I sin senaste match tog laget dessutom en poäng borta mot Falkenbergs FF, alltså de delade serieledande, och bevisade då att de har förmågan att störa topplagen. Dessutom var det på bortaplan. Nu väntar å andra sidan ett betydligt bättre och mer formstarkt Helsingborgs IF.

Hos hemmalaget är viktige Jakob Lindström inte tillgänglig på grund av för många gula kort. Han är med andra ord avstängd i matchen, någonting som försvagar hemmalaget. Samtidigt har gästerna fullt och bästa möjliga lag på banan. Det är såklart en jättefördel för skåningarna.

Här tror vi på rak bortaseger till 2,20 gånger såsen hos Expekt.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Helsingborgs IF vinner
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Expekt
Spelstopp:  19:00, tisdag 14/8
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.