Vårt system inför Stryktipset 20/1: tips och analys av samtliga 13 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 20 January 2018

Helgens kupong är laddad med en del jämna matcher från Premier League och Championship. Som grädde på moset har vi en jackpot på 10 miljoner kronor. Kupongens stora favoriter är Manchester City och Leicester. Har Newcastle eller Watford chans att skrälla? Häng med på analyserna!

Spelstopp: 15:59

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

1. Manchester City – Newcastle 1

Hemmalaget är superfavoriter här, i skrivande stund streckade till 78% av svenska folket. Möjligen med all rätt. Manchester City åkte senast dock på lagets första förlust när de gästade Liverpool och förlorade med 4-3. Blev tagna med byxorna nere av Liverpools offensiva kraft, som bara malde på. Deras försprång i tabellen är nu ”bara” tolv poäng. Newcastle har två raka vinter på bortaplan men svårt att se ”Skatorna” ta poäng på Etihad Stadium. Bergetta!

2. Arsenal – Crystal Palace 1

I förra omgången tappade Arsenal ledningen borta mot Bournemouth, och förlorade tillslut med 2-1. Det var femte raka matchen utan en vinst för Arsène Wengers mannar. Det brinner minst sagt i knutarna för Wenger. Roy Hodgsons Crystal Palace har nu klättrat upp på övre halvan av tabellen, efter den bedrövliga inledningen på säsongen. Är obesegrade i de fem senaste ligamatcherna på bortaplan. ”The gunners” har inte haft en vinstlös svit på sex matcher sedan hösten 1994 och Crystal Palace dras med skador. Det talar för en hemmaseger här, men den som går för miljonerna helgarderar. Palace offensiv, med Zaha och Benteke i spetsen, kan alltid lösa poäng.

3. Burnley – Manchester United 2

Manchester United har hittat tillbaka till formen efter tre svajiga insatser i ligan. Har nu vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Försvaret har börjat se mycket bättre ut också. Inget insläppt mål i de 413 senaste matchminuterna. Burnley kämpar på med en sjunde plats i ligan. Inte ett lag som maler på framåt direkt och gör därför sällan fler än ett mål. Tre poäng åt ett jagande Manchester United, tvåa!

4. Everton – West Bromwich 1

Svår match mellan två lag som blandar och ger i sina resultat. Vi får hoppas att nyförvärven som Everton radar upp kan hjälpa laget att plocka fler poäng. Återstår att se om Theo Walcott hoppar rakt in i elvan. Nu står The Toffees med fyra raka förluster efter förra helgens stortorsk mot Tottenham med 4-0. West Bromwichs seger hemma mot Brighton förra helgen var en viktig sådan. Lär inte bli helt lätt att fortsätta på det vinnande spåret borta på Goodison Park. Everton med en liten fördel.

5. Leicester – Watford 1

Kupongens andra storfavorit är Leicester på hemmaplan. Streckade över 60 procent av svenska folket och det finns en anledning. Watford har förlorat sex av de sju senaste matcherna på bortaplan. Släpper in allt för många mål och inte har hållit nollan sedan november. Leicester däremot är obesegrade i de senaste fyra och gjorde en lysande insats borta mot Chelsea senast i ligan. Etta, men halvgardera gärna med kryss för chansen att rensa lite bland kupongerna. 1X!

6. Stoke – Huddersfield X

Grattis till Stoke som är det första laget att släppa in 50 mål på 23 omgångar. Minus 27 i målskillnad ger varken guld eller gröna skogar. Svår match mellan två lag som inte riktigt får till det. Stoke med fyra raka förluster, men ser något stabilare ut på hemmaplan. Har dessutom sparkat Mark Hughes och ny tränare kan få laget till en nytändning. Huddersfield är usla på bortaplan men kan sprattla till. Helgardering!

7. West Ham – Bournemouth X

West Ham körde över Huddersfield förra helgen i en vinst med 1-4. Nu obesegrade i fem senaste matcherna. Har chans att klättra upp på den bättre halvan av tabellen, men då behövs en vinst här. Bournemouth åkte ur FA-cupen mot Wigan nyligen, då man roterade rejält, men är obesegrade i de fyra senaste ligamatcherna. West Ham med fördel på hemmaplan. Gardera med krysset. 1X!

8. Bolton – Ipswich X

Ipswich kommer från en seger hemma mot Leeds, då Leeds drog på sig ett tidigt rött kort. Bolton förlorade borta mot Brentford. Bolton har två segrar på de fem senaste, men är inte lätta att tas med hemma på Macron Stadium. Ipswich har en vinst och ligger i mitten av tabellen. En jämn match att vänta. Helgardering för den som har råd.

9. Ledds – Millwall 1

Leeds ligger på samma poäng som Sheffield United, som har den sista playoff-platsen. Förlorade senast borta mot Ipswich. Saknar fortfarande sin bästa offensiva spelare i Saiz som är avstängd. Millwall blandar och ger. Har ännu inte vunnit borta. Etta som utgångspunkt, men kan vara värt att ta med ett kryss.

10. Norwich – Sheffield United 1

Nykomlingen Sheffield United startade serien bra och låg i början i toppen. Har, naturligt nog, dalat lite och ligger nu på sjätte plats med häng på playoff-platserna. Norwich är på gång och vann senast borta mot Bristol City. Norwich bör blanda sig i playoff-striden, men då krävs en seger på lördag. Men ettan på kupongen ser ut att bli högt streckad, så ta med tvåan då Sheffield trots allt har en hel del kvaliteter. Norwich spelade dessutom 120 minuter i FA-cupen mot Chelsea i veckan där man förlorade på straffar. Sega ben?

11. QPR – Middlesbrough 2

Boro föll hårt senast på stopptid mot Fulham. Har häng på playoff. QPR kommer från två raka segrar. Kan i sina bästa dagar slå alla lag hemma på Loftus Road. Fjolårets Premier Leagu-lag Boro behöver rada upp vinster nu för att haka på tåget om playoff. Utgå från tvåan men en gardering sitter inte fel då QPR bland annat har slagit Wolves och Cardiff hemma under säsongen.

12. Reading – Brentford 2

Reading har sex raka utan vinst i Championship. Vann som tröst mot Stevenage i FA-cupen i veckan. Brentford kommer från en vinst mot Bolton. Har kapacitet för att utmana om playoff, men är alldeles för ojämna. Rent streckningmässigt är tvåan värd att utgå ifrån, men Reading kan nog ställa till det. Helgardering!

13. Sunderland – Hull X

Kupongens sista match avslutas med två lag som spelade i Premier League förra året. Nu ligger både Hull och Sunderland i botten av Championship. Sunderland ligger sist och Hull endast en poäng ovanför nedflyttningsstrecket. En tuff och tight match att vänta, där inget av lagen vill ge bort tre poäng till bottenkonkurrenten. Därför inte fel att chansspika krysset! Alltid kryss i match 13!

Spiken! – Manchester City

Någon som har några invändningar här? Trots Citys förlust mot Liverpool så visade laget hur otroligt starka de kan vara. Var inte allt för långt ifrån en kvittering i slutminuten på Anfield. På Etihad Stadium har de 17(!) raka segrar. Bank-etta!

Skrällen! – Crystal Palace

Arsenal spelar sannerligen under isen då laget nu har trillat ner på en sjätte plats, alltså utanför europaplatserna. Fem raka matcher utan vinst. Oavgjort de två senaste hemma också. Crystal Palace kan ställa till med problem här. Är obesegrade i de fem senaste bortamatcherna. Ska miljonerna hem så släng med Crystal Palace på veckans kupong!

Lilla raden 144 rader

1.Manchester C. – Newcastle 1
2.Arsenal – Crystal Palace 1x
3.Burnley – Manchester United 2
4.Everton – West Bromwich 1
5.Leicester – Watford 1
6.Stoke – Huddersfield 1×2
7.West Ham – Bournemouth 1x
8.Bolton – Ipswich 1×2
9. Leeds – Millwall 1
10.Norwich – Sheff.U 12
11. QPR – Middlesbr. 2
12. Reading – Brentford x2
13. Sunderland – Hull x

Stora raden 864 rader

1.Manchester C. – Newcastle 1
2.Arsenal – Crystal Palace 1×2
3.Burnley – Manchester United 2
4.Everton – West Bromwich 1x
5.Leicester – Watford 1
6.Stoke – Huddersfield 1×2
7.West Ham – Bournemouth 1x
8.Bolton – Ipswich 1×2
9. Leeds – Millwall 1
10.Norwich – Sheff.U 12
11. QPR – Middlesbr. x2
12. Reading – Brentford x2
13. Sunderland – Hull x

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.