14 november 2019 Frankrike Moldavien Speltips

VM-tipset 18/6: Vårt system, tips och analys av samtliga 13 matcher

ANNONS:

Den härliga VM-festen fortsätter och Svenska Spel satsar glädjande på flera VM-tips som avlöser varandra under gruppspelet. På det förra hade det blivit 13 rätt utan tre sena mål (Frankrike 88:e, Portugal 88:e och Uruguay 89:e minuten). Nu laddas kanonen igen och återigen finns starka spikbud – men även ett par vassa fynd.

Spelstopp: 19.59

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

1. Tunisien – England 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

England kliver som vanligt in i VM som en kandidat till att ta guldet (åtminstone i deras egna ögon) men det är ett lag som till stort är baserat på Tottenham-spelare. Vinnarmentaliteten går verkligen att ifrågasätta även om det inte är någon tvekan om att talangen finns där. Tunisien påminner väldigt mycket om Egypten i spelsättet och det kan bli frustrerande för engelsmännen om man inte lyckas bryta ner nordafrikanerna genom att få utdelning tidigt. Gardera tvåan med krysset som rensar fint.

2. Colombia – Japan 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Det är svårt att veta var Japan ska placera sina förväntningar. Det är en långt ifrån omöjlig grupp men just Colombia känns som det laget som har en av platserna för avancemang på förhand. Det kryllar av offensiv talang hos sydamerikanerna och med spelare som James, Falcao och Bacca så kommer Japan få det tufft; inte bara spelmässigt utan också att stå upp rent fysiskt. Colombia är klasser bättre på de flesta positionerna och får gälla som solklar favorit.

3. Polen – Senegal 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Polen är ganska stor favorit här men kollar man lagdel för lagdel i de båda lagen går det att göra ett argument för att Senegal är lika bra. Storstjärnor som Koulibaly från Napoli och Mané från Liverpool är tillsammans med Lewandowski några av de klart mest lysande stjärnorna på planen. Som för många västafrikanska nationer är det den taktiska disciplinen som ifrågasätts. Vi tror på en öppen och trevlig match – ettan ska med.

4. Ryssland – Egypten 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Ryssland fick den starten på VM man hoppats på, eller ja till och med drömt om. Det blev 5-0 framför Putins ögon och man radade upp drömmålen. Det kommer inte riktigt bli lika enkelt mot ett välorganiserat Egypten, som dessutom får tillbaka sin storstjärna Salah. Egypten måste i princip vinna om man ska kunna gå vidare. Efter Rysslands premiär tycker jag att laget verkar överskattas. Fixstjärnan Dzagoev fick kliva av skadad senast och det finns inte många sådana erfarna profiler i den här upplagan av Ryssland. Spännande tvåa!

5. Portugal – Marocko 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Portugal – eller Cristiano Ronaldo kanske man ska säga – fick med sig en poäng ifrån premiären. Det var nog VM:s bästa match hittills och den slutade som bekant 3-3 mot Spanien. Portugal fick nog mersmak med tanke på hur spelet såg ut; man stod upp fint mot vasst motstånd. Marocko är ingen motståndare man ska underskatta då det finns gott om offensiv kvalitet och även om man inte fick utdelning mot Iran så berodde det delvis på att man fick föra spelet. Portugals bollinnehav kommer att passa nordafrikanerna bättre! Givet förstastreck på Portugal men matchen garderas tidigt med bra skrälläge då Marocko i princip måste vinna om man ska ha en realistisk chans att gå vidare.

6. Uruguay – Saudiarabien 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Uruguay fick ut precis det man ville av VM-premiären – tre poäng var väldigt viktigt. Spelet såg stundtals krampaktigt ut men efter ett sent ledningsmål från Gimenez kunde man bärga tre poäng. Saudiarabien däremot hade en betydligt tuffare resa. Man blev totalt avklätt av hemmanationen Ryssland och det var aldrig något snack. Insatsen var bland de sämre man sett från en nation som tagit sig till VM. Det är svårt att motivera något annat än en spiketta.

7. Iran – Spanien 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Trots att man sparkade sin förbundskapten två dagar innan premiären så var Spanien en sen Ronaldo-frispark i från att slå Portugal i premiären. Det fanns en hel del positivt att ta med sig och vi kan nog utgå från att De Gea inte kommer upprepa tabben från senast. Iran var det klart sämre laget mot Marocko i sin match men en viss Ghoddos skapade en frispark på tilläggstid som ledde fram till segermålet. Iran behöver plocka poäng mot antingen Spanien eller Portugal för att kunna ta sig vidare. Klarar man det? Nja, baserat på vad man fick se i premiären har jag svårt att se det hända. Tvåan spikas.

8. Danmark – Australien 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Danmark gjorde jobbet i sin premiär då man slog svårspelade Peru. Det var ingen briljant insats men det räckte med lite tur. Australien var några minuter ifrån att få med sig poäng i sin match mot en av VM:s förhandsfavoriter. Trots allt rättvis fransk seger där och kreativitet saknas i Australien. Danskarna har haft svårt att luckra upp lågt liggande försvar men det tror jag att man slipper här mot ett Australien som kan vara tvunget att vinna. Eriksen hade ingen toppdag mot Peru men blixtrade till flera gånger och nu lär laget få ha ännu mer boll. Spiketta!

9. Frankrike – Peru 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Frankrike vann sin VM-premiär mot Australien efter ett sent segermål. Ingen vidare insats med tanke på kraven Frankrike har på sig – men vi har ju sett flera av storlagen ha problem i inledningen. Peru förlorade mot Danmark men man var långa stunder det klart bättre laget. Frankrike ska vara favorit men Peru har som vana att slå stornationer och en pinne är ingen omöjlighet. I grunden gillar vi dock Frankrike rejält och med premiären avklarad ska man vara en svårslagen favorit här.

10. Argentina – Kroatien 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Kroatien vann sin premiär mot Nigeria medan ett ineffektivt Argentina hade förfärligt svårt att få utdelning mot Island. Argentina behöver nödvändigtvis inte vinna den här matchen men det skulle underlätta deras utgångsläge enormt. Få lag har sett mer förtroendeingivande ut än Kroatien. Det kommer nog smälla här då matchen är betydelsefull för båda länderna och får kroaterna grepp om Messi så kan det mycket väl bli skräll här. Kroaterna ser inte alls sämre ut – se upp!

11. Brasilien – Costa Rica 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Sensationen från VM i Brasilien, Costa Rica, lyckades inte få med sig några poäng i premiären mot Serbien. Nu är man piskat att vinna mot Brasilien för att ha chans på avancemang. Andra halvlek bjöd ändå på en eller två anledningar att vara optimistisk för ö-nationen men nu är motståndet minst ett snäpp svårare och det kommer inte bli lätt. Det enda som skulle kunna tala för ett brasilianskt poängtapp är underskattning men så lär ju inte bli fallet efter brassarnas poängförlust mot Schweiz. Klasskillnad.

12. Nigeria – Island 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Nigeria förlorade sin match mot Kroatien och slutresultatet var inte helt orättvist. Det är lite vinna eller försvinna för båda lagen här då Kroatien och Argentina är de två andra lagen i gruppen. Nigeria har Argentina kvar att möta och måste gå för segern här. För Island blev det en tät tillställning mot Argentina där det mesta handlade om att försvara eget straffområde. En gnutta tur och stort hjärta räckte till en poäng. Nigeria är en motståndare man kommer ha betydligt mer boll mot men framförallt Islands kontringsspel och skicklighet på fasta situationer kan bli nycklar.

13. Serbien – Schweiz 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Grupp E kan bli riktigt intressant och det tackar vi främst Schweiz för. Laget stod upp bra mot ett stjärnspäckat Brasilien och har erfarenhet för att åstadkomma mycket i Ryssland. Serbien tog en programenlig trepoängare mot Costa Rica men hade länge stora problem och nu är motståndet betydligt värre. Det vore tufft att spika då Serbien har ett finfint lag på pappret men tvåan ska i alla fall streckas först.

Spiken! Uruguay

Samspelet mellan stjärnorna Suarez och Cavani kan fira stora triumfer mot svaga Saudiarabien. Uruguay hade bud på fler mål senast och nu väntar klenare motstånd. Saudierna stod för en smått bedrövlig prestation i VM:s invigningsmatch och 0-5 sved givetvis. Uruguay vinner komfortabelt.

Skrällen! Kroatien

Efter den första omgången konstaterar jag att Kroatien mycket väl kan vara gruppens bästa lag. Att man ska vara så pass nederlagstippat här förstår jag inte riktigt. Det är en väloljad maskin med Modric vid spakarna och ett skakat Argentina får bekänna färg. Jag streckar från höger där värdet sitter.

64 rader

1. Tunisien – England x2
2. Colombia – Japan 1
3. Polen – Senegal 1 2
4. Ryssland – Egypten x2
5. Portugal – Marocko 1x
6. Uruguay – Saudiarab. 1
7. Iran – Spanien 2
8. Danmark – Australien 1
9. Frankrike – Peru 1
10. Argentina – Kroatien 2
11. Brasilien – Costa Rica 1
12. Nigeria – Island x2
13. Serbien – Schweiz x2

864 rader

1. Tunisien – England x2
2. Colombia – Japan 1
3. Polen – Senegal 1×2
4. Ryssland – Egypten x2
5. Portugal – Marocko 1×2
6. Uruguay – Saudiarab. 1
7. Iran – Spanien 2
8. Danmark – Australien 1
9. Frankrike – Peru 1x
10. Argentina – Kroatien x2
11. Brasilien – Costa Rica 1
12. Nigeria – Island x2
13. Serbien – Schweiz 1×2

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.