Speltips inför SC Bern – Växjö Lakers 6/9: Självklart målspel

Simon Pålsson Publicerat: 6 September 2018

Växjö Lakers har revansch att utkräva efter förra veckans förlust mot schweiziska SC Bern i Champions Hockey League. Kan det bli seger nu?

Annons:

Champions Hockey League fortsätter i en rasande fart och fungerar fortsatt som en slags hybrid mellan intressant tävling och viktig försäsong inför vad som verkligen betyder någonting om ett par veckor, nämligen premiären i SHL.

Den som följer matcherna i CHL slås nog av det ofta är något avvaktande lag vad gäller den där sista droppen intensitet, men ett par matcher in i turneringen bör det ha bättrat på sig. Nu har samtliga lag spelat två matcher, hunnit bli varma i kläderna och har nu dessutom lite press på sina axlar. Det finns fortfarande all anledning att försöka ta sig vidare till slutspelet. CHL-titeln är också en titel och det är såklart något visst med att kalla sig Europas bästa lag. Om det nu ens är rimligt.

Låt oss lämna den diskussionen utanför. Här fokuserar vi istället på mötet mellan schweiziska SC Bern och de regerande svenska mästarna Växjö Lakers. Det här blir andra gången som lagen möts i den här säsongens upplaga av turneringen och förra veckans första möte mellan lagen, då på svensk mark, slutade 2-1 till schweizarna.

Spel på målmarknaden

Växjö Lakers har rört om ordentligt i spelargruppen inför den här säsongen och som vanligt för svenska mästare handlar det om att försöka nå samma höga nivå som förra säsongen. Ingenting är uteslutet och i den andra matchen i CHL-gruppen, den mot Salzburg, såg det betydligt mer lovande ut. Då vann Växjö Lakers med klara 5-2.

Hockeylag är vana att spela mot varandra flera gånger under korta, intensiva perioder och det brukar ofta sätta en viss psykologi kring matcherna. Inte sällan följs en lite mer passiv och målfattig match av en betydligt mer högintensiv, målrik och tempofylld match därefter. Det är precis vad vi tror väntar nu.

Därtill är det också så att båda lagen har fått upp farten på ett helt annat sätt nu. Det ska inte underskattas.

Över 4,5 mål (inklusive övertid) spelas till 1,83 gånger krämen hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (inklusive övertid)
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  19:45, torsdag 6/9
TV:   tv3sport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: