Speltips inför Björklöven – Karlskrona 19/11: Bra läge

Simon Pålsson Publicerat: 19 November 2018

Det är ett bra läge för underhållning när måndagens enda möte i Hockeyallsvenskan avgörs uppe i Umeå mellan IF Björklöven och formstarka Karlskrona HK.

Annons:

Ett enda hockeyallsvenskt möte står på måndagens schema och det är inte vilket som helst. Här känns det redan på förhand som att det borde kunna bli både underhållande och målrikt när två offensivt inriktade lag tar sig an varandra.

Visst, det går att föra tesen att Björklöven inte är ett offensivt lag i grunden, men väl på hemmaplan går laget med en högre aggressivitet i sitt presspel och brukar öppna upp matcherna den vägen. Det är väl just det som också gjort laget så svårslagna hemma i Umeå.

Men nu kommer det att vänta en tuff utmaning då gästande Karlskrona HK efter en skakig inledning på säsongen fått en väldig fart på sitt spel. Det har visat sig både vad gäller resultatraden – som under november månad är mycket god – samt antalet gjorda mål. Det är numera ordentlig målgaranti på KHK:s matcher.

Spel på målmarknaden

Om vi ser till tabellen har faktiskt Björklöven inlett säsongen ganska svagt och även fall tabellen är relativt jämn i mitten är det en bra bit upp till kvalserien just nu. Samtidigt har laget bara sex poäng till godo på jumbon Tingsryds AIF. Det är på många sätt lite oroväckande och går bland annat att härleda till 49 insläppta mål på 18 matcher. Det är lite för många.

Samtidigt går Karlskrona HK alltså väldigt bra i toppen och trots att laget släppt in hela 53 mål på sina 18 omgångar är poängskörden elva poäng bättre än för Björklöven hittills. Det säger en hel del om den fina offensiv som laget har och som verkligen fått fart nu. Faktum är att inget lag i hela Hockeyallsvenskan gjort fler mål än Karlskrona hK så här långt och då har laget ändå spelat en match mindre än i stort sett alla lag.

Det gör att vi tror på mål här också.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,88 gånger insatsen hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  19:00, måndag 19/11
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: