16 november 2018 leksand björklöven speltips hockeyallsvenskan

Speltips inför Leksand – Björklöven 16/11: Intressant möte

Det går inte att blunda för favoritskapet inför fredagens hetaste möte i Hockeyallsvenskan mellan Leksands IF och IF Björklöven.

Annons:

Då är det åter dags för lite hockeyallsvenskt fokus och som vanligt är det fredagens fokus som hamnar på den näst högsta serien i svensk herrhockey. Det går liksom inte att undgå det när helgen nalkas. Den här säsongen är som vi flera gånger varit inne på lite extra intressant.

Det finns många tunga föreningar som har stora ambitioner om att åter ta sig upp till SHL där de tycker sig höra hemma. Det känns som att säsongerna som följer i det närmaste blir riktiga nyckelsäsonger för att förtydliga skillnaden mellan de allra största klubbarna i Sverige och de som kanske inte riktigt har resurserna för att hänga med. På det tåget vill flera tunga föreningar vara med.

Leksands IF är såklart en sådan förening och baserat på säsongsinledningen den här hösten ser det relativt lovande ut. Nu väntar möte med ett alltid svårspelad IF Björklöven på hemmaplan och det ska man inte skoja bort. Å andra sidan är det klasskillnad mellan lagen sett till tabellen och det lär märkas.

En rivig start att vänta

Leksands IF har vunnit sju av sina nio senaste matcher och har en på det hela taget väldigt lovande form. 7-4-vinsten borta mot serieledande IK Oskarshamn senast var inte bara ett kvitto på att laget faktiskt är väldigt bra, utan den lär också ha givit lite extra självförtroende. Det kan vara en boost som väger tungt inför fortsättningen.

IF Björklöven då? Jo, 7-4 verkar vara ett gångbart resultat för just det slutade deras möte med bottenkollegan Almtuna IS senast. Det var dock en förlust och den vittnar en del om hur svaga laget kan vara på en dålig dag – åtminstone bakåt.

Det är en illa bevarad hemlighet att IF Björklövens identitet bygger mycket på hemmaspelet där laget varit starka i flera år. På bortaplan får de ofta det tuffare.

Här tycker vi oss se Leksands IF som klara favoriter och vi tror på en käftsmäll direkt.

Leksands IF vinner (första perioden) spelas till hela 2,35 gånger pengarna hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Leksands IF vinner (första perioden)
Odds:  2,35 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  19:00, fredag 16/11
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: