Speltips inför Modo – Tingsryd 24/1: Felaktig favorit

Simon Pålsson Publicerat: 24 January 2018

Spelbolagen målar upp en minst sagt överdriven favorit när Modo Hockey välkomnar Tingsryds AIF till Övik. Här kliver vi in på underdogen och tror på det som spelbolagen kallar lite av en skräll.

Hockeyallsvenskt mittenmöte står på schemat den här onsdagskvällen och med tanke på hur jämnt det är mellan lagen innan matchen står det en hel del på spel. Vinnande lag kan klättra till åttonde plats i tabellen, medan förlorarna kan tappa jobbig mark i den så jämna tabellen.

Här har vi nosat fram en favorit som är i ordentlig fara. Spelbolagen verkar väldigt övertygade om att det här är en match som hemmalaget borde vinna, men den övertygelsen delar helt enkelt inte vi.

Modo har nämligen en väldigt dålig trend bakom sig. Just nu står laget på tre raka förluster, vilket brukar bli utkomsten av matcher mot lite tyngre lag. Så fort Modo ställs mot lag från toppen minskar poängskördens snitt drastiskt, medan det mot lag lite längre ner i tabellen ser hyfsat bra ut. Det säger sig själv att ett sådant facit inte duger om man på allvar ska vara en kandidat till att ta sig upp till SHL. Just nu har laget nio förluster på sina elva senaste och har förtvivlat svårt att göra mål i många matcher.

Tingsryd ska inte underskattas

Nu förlorade visserligen Tingsryd hemma mot topplaget Pantern senast, 1-2, men har utöver det varit väldigt starka på sistone. Dessförinnan hade laget fem vinster på sina sex senaste matcher och då hade laget ändå spelat mot lag från olika skikt av tabellen. Det som i inledningen var ett ganska svagt Tingsryd i termer av målproduktion har nu blivit betydligt giftigare, vilket inte minst syns på poängskörden.

Nu möter Tingsryd ett Modo som de tidigare har trivts mot. Sedan 2016 har Tingsryd tre raka bortavinster mot just Modo, varpå Övik alldeles uppenbart är ett ställe att trivas på för laget.

Här har vi en känsla av att den trend som finns håller i sig, inte minst med tanke på att formläget är som det är. Spelbolagen håller hemmalaget som klara favoriter och det är vi öppet skeptiska till.

Tingsryds AIF +0.0 (asian handicap) spelas till 2,60 gånger såsen hos MrGreen. Då får vi pengarna tillbaka om matchen slutar oavgjord efter 60 spelade minuter.

  Rygga spelet hos MrGreen – Få upp till 100 kr x 2 gratisspel!

Speltips:

Speltips:  Tingsryds AIF +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  MrGreen (100 kronor x 2 gratisspel)
Spelstopp:  19:00, onsdag 24/1
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: