5 maj 2019 sverige finland

Speltips inför Finland – Sverige 27/12: JVM-premiär

Det är dags för det som är en härlig årlig tradition i hockeyvärlden. JVM går av stapeln med start på annandagen där Sverige tar sig an Finland tidigt svensk morgon.

Annons:

Det som många väntat på hela året är äntligen tillbaka. När det allra mest intensiva julstöket är över och släkten börjat åka hem är det dags för den årliga traditionen som rundar av julen och förbereder oss inför vad som komma skall kring nyårshelgen – JVM!

Precis som tidigare år kliver Sverige in med en högst spännande trupp och den här hösten har stora diskussioner föranlett trupputtagningen. Sverige har varit ett hockeyland i många, många år men det känns som att det blir allt vanligare med unga spelare som tar för sig tidigt i SHL och som därigenom förtjänar en plats i JVM-truppen.

Det hela exploderade såklart förra säsongen när spelare som Rasmus Dahlin och Elias Pettersson fullkomligt dominerade SHL i väldigt ung ålder. Att det rörde sig om exceptionella talanger kände vi tidigt, men det har inte minst bevisat sig när de båda nu spelar i NHL. Där är inte minst Elias Pettersson redan på en hög nivå.

Det finns hopp om svensk talangutveckling – helt klart!

Ett klassiskt premiärspel

I årets premiär i JVM väntar inga mindre än den lokala rivalen Finland, ett land som vi så gott som alltid stöter på i dessa sammanhang. Det är också ett motstånd som Sverige kan ha det ganska svårt för och som likt det svenska landslaget har god återväxt på talangsidan. Med andra ord blir det en tuff nöt att knäcka redan i premiären.

Som bekant spelas JVM på ett sätt som gör att det är skarpt läge redan i gruppspelet. Det gäller att skaffa sig en bra position för att inte riskera att stöta på ruskigt svårt motstånd redan i en kvartsfinal. För att gå hela vägen är det ofta fördelaktigt att få en lite mer överkomlig motståndare i den första slutspelsrundan då det gör att man kan alstra energi till semifinal och final.

I tre raka möten mellan Finland och Sverige i JVM har vi fått se målsnåla matcher. Det bottnar i att båda lagen traditionellt är fysiska, välorganiserade och väldigt ogärna förlorar mot varandra. Det är värden som rimligen förstärkts ytterligare i en premiär. Då har laget inte heller fått igång sin offensiv på allra bästa sätt.

Räkna också med att den långa resan, tidsomställningen och pressen att spela ett mästerskap förlamar spelarna något här. Det kommer inte att explodera direkt.

Under 5,5 mål spelas till 1,91 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  04:30, torsdag 27/12
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: