Speltips inför Chicago Blackhawks – Boston Bruins 1/1: NHL Winter Classic

Simon Pålsson Publicerat: 31 December 2018

NHL Winter Classic väntar igen och den här gången är förutsättningarna fina när Chicago Blackhawks tar sig an målsnåla Boston Bruins i utomhusmatchen.

Annons:

Traditionen med en utomhusmatch på nyårsdagen fortsätter på andra sidan Atlanten och även den här gången är det en stor happening som väntar när NHL Winter Classic ska avgöras. Chicago Blackhawks tar sig då an Boston Bruins inför förmodad storpublik vid utomhusrinken.

Chicago Blackhawks är ett av lera lag som inte riktigt lyckatas leva upp till högt ställda förväntningar den här säsongen och parkerar efter 41 spelade matcher först på plats 25 i tabllen. Det har visserligen sett lite mer lovande ut på slutet, men det faktum att laget bara vunnit 10 (!) matcher på hela säsongen säger en hel del. Inte ens vinst i 25% av matcherna alltså. Oroväckande på så många plan. 149 insläppta mål är en stor del av förklaringen – det vågar vi påstå.

Boston Bruins ser ut att glida mot slutspel ign och det välkomnas såklart av fansen. Den här säsongen har laget gjort sig kända som ett relativt målsnålt gäng – såväl framåt som bakåt. Med bara 103 insläppta mål finns det bara två lag i hela ligan som har släppt in färre mål så här långt. Målskörden framåt är inte heller så imponerande.

Ett målspel i utomhusmatchen

Det finns ett par spelare som kommer att missa den här matchen, tråkigt nog för deras skull. NHL Winter Classic är en match som många spelare vill spela, inte minst då det bryter av den vanliga serielunken och dessutom är någonting extra med ordentlig storpublik. Jason Garrisson har varit sjuk över jul och kanske inte är återställd än. Dessutom är Marcus Kruger, Corey Crawford och Brandon Davindson på skadelistan sedan tidigare. Tunga tapp för Chicago Blackhawks alltså.

Då är skadesituationen aningen bättre hos gästerna som får klara sig utan avstängde David Backes. Högerforwarden delade ut en ful tackling mot huvudet och fick därmed tre matchers avstängning där detta är den första. Charlie McAvoy och Brad Marchand är båda lätt tveksamma till spel men hoppas ta plats i matchtruppen.

NHL Winter Classic anses av många vara lite av ett jippo men matchen har ofta varit väldigt kittlande för den stora publik som finns på plats. Det är snarare ett lite showigare tillfälle att spela hockey på, någonting som inte sällan öppnar upp matchen. Däremot är förutsättningarna ganska svårspelade utomhus med annan storlek på rink, annan fart i isen och helt andra temperaturförutsättningar för spelarna. Det ska tas med i beräkningen.

Under 6 mål (asian handicap) spelas till 1,89 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet – Få Bethards nya feta bonus här!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 6 mål (asian handicap)
Odds:  1,89 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, tisdag 1/1
TV:    tvtio logo  viasathockey logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: