1 november 2018 vancouver canucks chicago blackhawks speltips nhl

Speltips inför Vancouver Canucks – Chicago Blackhawks 1/11: Specialspel

Här finns det all anledning att kliva upp tidigt natten till torsdag svensk tid för att njuta av mötet mellan Vancouver Canucks och Chicago Blackhawks.

Annons:

Natten till torsdag svensk tid spelas någonting så ovanligt som en enda match från NHL. Den amerikanska hockeyligan tar någon slags konstpaus känns det som, men kan såklart inte låta hela dygnet gå förbi utan att det spelas hockey på toppnivå.

Vancouver Canucks mot Chicago Blackhawks är nattens föreställning. Här kan vi prata om en match mellan två lag som har mer kvar att bevisa och som inledningsvis inte har känts som färdiga lagbyggen.

I sin senaste match vann Vancouver Canucks med stabila 5-2 hemma mot Minnesota Wild och har därmed god energi med sig till den här matchen. Just offensiv energi är vad laget behöver för att hota på allvar.

Nu gästar ett Chicago Blackhawks som visat stora problem bakåt under säsongsinledningen och som så gott som alltid släpper in en handfull mål i matcherna. Sista veckorna har laget tre matcher utan mer än ett insläppta mål – ett klart fall framåt – men det finns en sån oerhörd ojämnhet i lagets prestationer.

Spel på målmarknaden

Det som har varit problematiskt och som fortsätter att vara minst lika ansträngande för hemmalaget är deras enorma skadesituation. Det är knappast en fördel att ha så många spelare otillgängliga med skador. Det rör sig om en rad spelare som väntas vara borta 1-2 månader. Det är spelare som Alexander Edler, Brandon Sutter, Anders Nilsson, Jay Beagle, Thatcher Demko och Sven Baertschi. Prognosen ska vara klart bättre för Christopher Tanev med hans höftskada, men i den här matchen spelar han inte.

Då är det helt andra förutsättningarna för gästerna, som kommer till det här mötet med vad som ändå får kallas nästa bästa möjliga matchtrupp. Det är såklart ingen fördel att Connor Murphy fortfarande är skadad i ryggen, men i övrigt finns det inga avbräck.

Kanske är det just avbräcken som ställer till det för spelbolagen, men vår känsla här är att de underskattar hemmalaget trots allt. Det finns en fin offensiv form hos laget som talar för mål, samtidigt som ett av seriens mest darriga lag defensivt nu gästar. Chicago Blackhawks har inte fått fason på bitarna framför mål än.

Vancouver Canucks över 2,5 mål (inklusive förlängning) spelas till 1,65 gånger såsen hos William Hill.

Annons:
  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Vancouver Canucks över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill
Spelstopp:  03:05, torsdag 1/11
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: