24 mars 2019 hv71 färjestad speltips shl

Speltips inför Färjestad – Luleå HF 6/12: Hett toppmöte

Det blir ett spel på 1X2-marknaden inför torsdagens heta toppmöte i SHL mellan Färjestad BK och Luleå HF, två lag som just nu tagit ledningen i tabellen.

Annons:

Det går minsann inte att klaga på vad som dukas upp på torsdagens schema från SHL. Som vanligt väntar full omgång på den näst sista vardagen i veckan och det tackar vi för. Men den här gången är det extra kittlande med både ett skånskt derby och ett hett toppmöte mellan Färjestad och Luleå.

Det här är trots allt ettan och tvåan i SHL-tabellen så här långt. Det behöver å andra sidan inte betyda att det här är lagen som kommer att finnas med hela vägen in i mål, men det tyder ändå på att det är två lag att räkna med. Det är också lagen som på ett eller annat sätt kan anses allra hetast just nu.

Vad som är verkligt glädjande är också att det är två lag som brottats lite med sin identitet senaste säsongerna och som fastnat i att inte få utväxling på sin aningen mer aggressiva ishockey, där det snarare handlat om energi än spelskicklighet. Nu har saker och ting fallit på plats, någonting som givit resultat för både Färjestad och Luleå. Glädjande.

Ett intensivt toppmöte

Traditionellt sett brukar de allra mest målfarliga lagen gå bäst under grundserien i SHL och det är lagen som har den mest spetsiga offensiven som också tar sig långt i slutspelet. Växjö Lakers från förra säsongen är ett klockrent exempel på att lag som låter en stark offensiv vara bärande också blir giftiga sent inpå säsongen. Den gången bar det hela vägen till SM-guld.

Den här säsongen har Färjestad och Luleå båda varit mer målfarliga än tidigare och offensiven har en annan spets. Samtidigt är det inte lag med samma offensiva dominans som exempelvis Växjö Lakers. Det är snarare fortsatt två täta, tuffa, intensiva och svårspelade lag.

Addera nu prestigen som alltid ligger i mötena mellan lagen som ligger i topp. Det vinnande laget skaffar sig ett viktigt psykologiskt övertag här och det ska inte underskattas. Här tror vi på en jämn historia.

X (oavgjort) spelas till 4,20 gånger såsen hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  19:00, torsdag 6/12
TV:    
Stream:    

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: