Speltips inför Frölunda – Djurgården 15/9: Äntligen premiär i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 14 September 2018

Det borde vara ett väldigt bra slagläge för gästerna när Frölunda och Djurgården gör upp i den första SHL-omgången på lördagen.

Annons:

Det allra hetaste premiärmötet från den allra första omgången i SHL den här helgen spelas i Scandinavium, där vi ska få njuta av Göteborg mot Stockholm på allvar. Två lag med ambitioner om att slåss för SM-guldet gör upp redan i den första omgången, Djurgården och Frölunda.

Det här är en match som på förhand har alla ingredienser som krävs för underhållning, men det finns såklart lite extra krydda i att vi har en premiär att njuta av. Det är i skrivande stund oklart exakt var lagen står och det i sig ger mer spänning, samtidigt som det finns många spelare i båda lagen som ska göra sina debuter i SHL i sina nya lag. Det kittlar också.

Roger Rönnberg kliver återigen i en ny säsong som huvudtränare för Frölunda och har nu en ny trupp att laborera med. Inte minst på backsidan ser det annorlunda ut gentemot förra säsongen och nu handlar det om att de fyra nya spelarna där, däribland Viktor Ekbom, kommer in i det snabbt. Det kommer att vara en nyckel. Som vanligt blir spelare som Joel Lundqvist, Ryan Lasch och Mats Rosseli-Olsen viktiga längst fram i kedjan. De två förstnämnda är framför allt nycklar till en lyckad säsong.

Djurgården har bra slagläge

Efter förra årets succé är det nu Djurgården som har lite press på sina axlar då tanken är att laget på allvar ska kunna utmana den här gången. Nu går det inte längre att se sig själva som en outsider eller uppstickare, Djurgården ska försöka etablera sig som ett topplag. Det ställer såklart helt andra krav på Robert Ohlsson, huvudtränare.

Precis som många andra lag har det hänt mycket i spelartruppen inför säsongen, allra främst på forwardsidan. Det är också där som Djurgården blivit allt spetsigare och om alla bitar faller på plats i offensiven blir det här en rolig säsong. Spelare som Jacob Josefsson, Jakob Lilja och såklart Dick Axelsson kan bära hela vägen till SM-guld. Så. Nu sa vi det.

Den helsvenska spelartruppen som Djurgården tar sig an säsongen med bör kunna ha goda möjligheter att rubba Frölunda på bortaplan. Med två raka vinster i Scandinavium har djurgårdarna dessutom vana av att slå göteborgarna på deras hemmaarena. Det ska inte underskattas.

Djurgården draw no bet spelas till 2,20 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Boostade odds hos Betfair: 40,00 gånger såsen på Frölunda och 60,00 gånger insatsen på Djurgården. Klicka här för att läsa mer!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Djurgården draw no bet
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  15:15, lördag 15/9
TV:   tvfyra logo cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: