15 september 2018 Mora Örebro speltips SHL

Speltips inför Mora IK – Örebro HK 15/9: Felaktig favorit

Det är premiärdagen och SHL är äntligen tillbaka. Inför mötet mellan Mora IK och Örebro HK har vi grävt fram ett härligt speltips.

Annons:

Det är äntligen premiärdags och med nedsläpp 15:15 sätter vi tänderna i mötet mellan Mora IK och Örebro HK, två lag som hoppas göra det bättre den här säsongen än förra.

Mora IK kliver in i den här säsongen med Mats Lusth som huvudtränare och förhoppningen är att nu på allvar etablera sig som ett lag som ska slåss om slutspelsplatser. Inför säsongen har sju nya spelare anslutit, däribland målvakten Isak Wallin och spännande nordamerikanska forwards i form av Kevin Goumas (USA) och Niki Petti (Kanada). Det ska bli spännande att se vad de kan utföra.

Adam Masuhr, lagets kapten, är också ny och tros få en bärande roll. På det hela taget är det ett starkare Mora IK inför den här säsongen och rimligen bör laget ha relativt goda möjligheter att slåss om det. Men då måste alla bitar falla på plats. Riktigt där är laget inte än. Det bevisar inte minst försäsongen.

Efter fyra spelade träningsmatcher står Mora IK på fyra raka förluster och det är egentligen det faktum att laget släppt in 15 mål på dessa matcher som oroar mest. Det bådar inte särskilt gott inför säsongen, då laget hoppas slippa kvala sig kvar i SHL, som alltså blev fallet förra säsongen. Då vann laget i för sig med 4-1 i mötet med Leksand och var aldrig nära att åka ur när det väl knep till på allvar.

Örebro HK känns spännande

En betydligt bättre försäsong har Örebro HK haft. Med fem vinster på sina sju träningsmatcher finns det helt klart positiva saker att ta med sig, inte minst det offensiva spelet som i stunder visat sig hålla hög nivå. På det hela taget ser Örebro HK ut att ha någonting på gång och det blåser lite positiva vindar kring hela klubben.

Niklas Sundblad leder det som är ett på många sätt nytt lag inför den här säsongen, med ett par riktigt intressanta nya spelare. De två amerikanska forwardsen Shane Harper och Aaron Palushaj kan bli härliga tillskott i SHL. Det gör att det nu finns totalt sex spelare med nordamerikansk bakgrund i laget.

Här har vi känslan av att spelbolagen underskattar ÖHK en aning och att gästerna faktiskt kan komma att göra ganska mycket skada.

Örebro HK över 2,5 mål spelas till överraskande höga 2,15 gånger krämen hos Ohmbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet- Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Örebro HK över 2,5 mål
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet
Spelstopp:  15:15, lördag 15/9
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: