Speltips inför Rögle BK – Malmö Redhawks 4/10: Givet målspel i derbyt

Simon Pålsson Publicerat: 4 October 2018

Skånederbyn i SHL har haft en tendens att bli väldigt intensiva drabbningar mellan två offensivt inriktade lag. Samma sak nu, Rögle BK och Malmö Redhawks?

Annons:

Det är hett, tätt, jämnt och lite lagom skitigt. Det är Skånederby i SHL. Rögle BK välkomnar lokalrivalen och den ständiga antagonisten Malmö Redhawks till Ängelholm och vi förväntar oss ett möte som blir lika hett som vanligt.

En del derbyn blir låsta, tuffa och ganska tillknäppta när båda lagen är rädda att förlora. Så brukar inte Skånederbyna bli. Snarare har matcherna en tendens att bli helt uppsluppna till sin karaktär och som neutral åskådare är det såklart att föredra. Åtminstone för den som älskar öppen ishockey, många mål och aggressivt spel.

Om vi ser till de senaste mötena mellan lagen i SHL har vi fått se minst fem mål i fyra raka matcher, där 8-7-matchen förra säsongen sticker ut lite extra. Det blir ofta ganska jämna matcher, men med många mål och två lag som verkligen vill vinna.

Malmö Redhawks bör driva på här

Om vi ser till säsongsinledningen den här hösten har båda lagen lämnat en del övrigt att önska med sina spelmässiga insatser. Malmö Redhawks har varit klart bättre med tre vinster på fem omgångar, där det som imponerar är att laget sprattlat till mot både Färjestad och Djurgården, två tippade topplag.

Men som vanligt har skåningarna stora problem med jämnheten i sina prestationer och har ett par ordentligt bottennapp, bland annat mot Mora och senast mot Frölunda. Det håller inte. Nu bör motivationen åter vara på topp och vi litar på att Malmö Redhawks driver på tempot här.

Dumt vore väl annars med tanke på hur Rögle BK har sett ut hittills. Fyra förluster på lika många omgångar bådar inte särskilt gott inför framtiden och det ser inte bra ut bakåt med i snitt fyra insläppta per match. Aj aj aj.

Här tror vi på mål – åt båda håll. Förmodligen ganska många sådana.

Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,78 gånger såsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  19:00, torsdag 4/10
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: