Speltips inför Rögle – Djurgården 28/12: Retroaktiv utdelning

Spelbloggare Publicerat: 28 December 2018

Får Djurgården retroaktiv utdelning från den uppsjö av missade möjligheter i annandagens match i Globen? Härnäst reser de söderut i landet för att ställas mot ett läckande Rögle BK och då presenterar vi ett målspel inför vad som komma skall.

Annons:

Kaos, från början till slut. Utvisningsminuter efter nya utvisningsminuter. Annandagens match match mellan Djurgården och HV71 var en av årets mest stökiga historier i SHL och när 60 minuter var summerade stod resultatet i 0-2. Drygt 13 000 hemmafans tystades och nu kan man nästan påtala en kris hos stockholmarna.

Som åtta är DIF emellertid alltjämt på slutspelsplats, men med hänsyn till hur stjärnspäckad truppen är ska mer kunna krävas. Faktum är att de trots den anonyma positionen stått för flest antal mål framåt i hela serien, 77 stycken – att jämföra med serieledande Färjestads 74.

Rögle återfinns såväl tre platser som pinnar bakom just Djurgården och det är mer väntat och hit kommer man till spel helt ur form. Hösten och en bit av vintern har annars varit fantastisk – men nu har fem av de sex senaste matcherna förlorats. Sist skrevs förlustsiffrorna 3-5 när bottenkonkurrenten Örebro HK besöktes.

Två matcher och nio insläppta mål

Fastän det är relativt jämnt mellan parterna i tabellen, ser vi Djurgården som den betydligt bättre parten och tajmingen att ställas mot Rögle kan inte ses som annat än perfekt. Klar fördel bortalaget, med andra ord.

DIF skapade en herrans massa i veckans match mot HV71; avlossade exempelvis 40 skott utan att hitta rätt. Offensivt är kapaciteten enorm – som nämnt, flest mål i hela SHL – och vi är lite inne på att de kan få retroaktiv utdelning här och nu.

Defensivt läcker Rögle som ett såll; en 3-5-förlust mot ÖHK senast och dessförinnan en 0-4-smäll hemma mot Brynäs. Två matcher och nio insläppta mål. Det talar starkt för bortamålen denna afton.

William Hill ställer ut oddset 2,20 för att Djurgården ska pricka in minst tre baljor och det tas med glädje.

Annons:
  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Djurgården över 2,5 mål
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, fredag 28/12
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.