18 oktober 2018 växjö lakers hv71 speltips shl

Speltips inför Växjö Lakers – HV71 18/10: Lossnar det nu?

Växjö Lakers måste ses som den här säsongens stora besvikelse i SHL, men kanske i konkurrens med underpresterande HV71. Vad väntar när lagen möts?

Annons:

Jaha, får vi vara så hårda så att vi kallar både Växjö Lakers och HV71 små besvikelser under inledningen på säsongen? Det finns trots allt viss anledning att känna så, inte minst vad gäller torsdagens hemmalag som gick in i säsongen som regerande mästare.

Det är ingen hemlighet att det för svenska lag – egentligen inom samtliga sporter – är svårt att bibehålla sina trupper som mästarlag. Det har väckt intresse från större ligor, större klubbar och större pengasäckar i utlandet. Därmed har spelarna en tendens att lämna samma lag som de blivit mästare bara månaderna tidigare.

Det försätter ofta lagen i svåra situationer och Växjö Lakers har inte varit något undantag. Visst, de imponerade enormt förra säsongen med flera unga spelare som stack ut, men det går inte riktigt att känna laget trots att spelare som poängkungen Elias Pettersson nu lämnat.

Kanske är det dags att det lossnar nu?

Ett självklart målspel

Efter åtta spelade omgångar hittar vi två förmodade topplag i mitten av tabellen, med blott två poäng till godo på placeringarna i ingenmansland i tabellen. På nionde respektive tionde plats återfinns just nu Växjö Lakers och HV71. Det är med andra ord en helt annan verklighet än förhoppningen inför säsongen.

Växjö Lakers har elva inspelade poäng så här långt och det stora problemet är väl egentligen det bristande målskyttet. Från att förra säsongen sprudlat offensivt försöker laget nu spela en lite mer återhållsam ishockey för att inte bjuda på så mycket ytor. Det känns som enda vägen när spetsen är lite mer trubbig.

HV71 har ungefär samma problem, men har också släppt inte lite för mycket mål. Precis som sina konkurrenter i Växjö har laget elva inspelade poäng, men lite sämre målskillnad. Hugget som stucket mellan lagen alltså.

Här tror vi på ännu en i raden av täta och målsnåla matcher, som vi gjort oss vana vid när de här båda gör upp.

Under 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,99 gånger såsen hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,99 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  19:00, torsdag 18/10
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: