Speltips inför AIK – Björklöven 17/1: Handikappspel i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 17 January 2018

Hockeyallsvenskt toppmöte den här onsdagen och känslan är att en mycket jämn historia väntar i den svenska huvudstaden. Kan gästande Björklöven störa hemmalaget AIK?

Inte mindre än sex matcher från Hockeyallsvenskan står på schemat den här onsdagskvällen, varpå det går att gräva fram lite härliga speltips även den här kvällen.

Här fokuserar vi på mötet i huvudstaden, där AIK får besök av Björklöven. Precis som vi misstänkte blev Björklövens senaste match, hemma mot Pantern, en målsnål och tät historia där hemmalaget till slut kunde vinna efter förlängning.

Det gör också att Björklöven nu är inne i ett mycket fint stim, med fem segrar på sina sex senaste matcher i Hockeyallsvenskan. Ser vi till tabellen har den fina resultatraden gjort att laget på allvar utmanar bland andra AIK i den täta tabellen. Det kan hända mycket med trepoängssystemet, den saken är säker.

AIK är ständigt stabila

Ser vi till den här säsongen i stort är den stora styrkan för AIK hur laget hittat en stabilitet, något som gjort att jämnheten i prestationerna ökat markant, samtidigt som poängskörden blivit mer konsekvent. Det gör också att laget på allvar känns som en kandidat till att slå sig upp i SHL senare i vår, även fall vi ibland ställer oss lite frågan till om de riktiga topparna finns där.

Formen på sistone är god, med tre raka segrar efter en period med två tunga förluster mot toppkonkurrenterna Oskarshamn och Timrå. Det som är AIK:s stora styrka, inte minst sista månaden, är förmågan att städa av på pappret sämre lag. Mot formstarka lag, likt Björklöven nu, kan det bli lite kämpigare.

5-1 till AIK i höstas och 4-1 till Björklöven några veckor senare är de inbördes möten som går att hämta från den här säsongen. Nu väntar vi oss en tätare historia och ett bortalag som verkligen stretar emot.

Björklöven +1 (asian handicap) spelas till 1,84 gånger krämen hos Betser. Då får vi pengarna tillbaka vid uddamålsförlust.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  IF Björklöven +1 (asian handicap)
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 17/1
TV:    cmorehockey logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: