16 mars 2018 Södertälje Björklöven speltips Hockeyallsvenskan

Speltips inför Almtuna – Södertälje 14/3: Målkalas väntar

Förutsättningarna är som skräddarsydda för att vi ska stå inför en riktig batalj till hockeymatch på onsdagskvällen. Då tar Almtuna nämligen emot ett Södertälje som troligen är stärkta av vinsten hemma mot AIK senast.

Tack vare att Almtuna slutade fyra i den hockeyallsvenska tabellen klev laget in i slutspelsserien med några extra poäng att bygga vidare på. Dessvärre för deras del inleddes kvalspelet med förlust direkt, hemma mot Björklöven. Således brände laget det övertag de spelat sig till under säsongen och står plötsligt i ett läge där en vinst hade suttit väldigt bra.

I match nummer två i slutspelsserien väntar nu det Södertälje som tog sig till denna slutspelsserie med två poäng till goda på Vita Hästen. Det var inte mycket som skiljde för att laget överhuvudtaget skulle ha chansen att spela sig till en SHL-playoff, men med tanke på hur Södertälje inledde slutspelsserien kanske det finns all anledning för Södertälje att vara här.

I öppningsmatchen vann laget nämligen hemma mot AIK med klara 5-3 i en galet svängig historia, där båda lagen verkligen bjöd upp till dans och gick hundra procent i jakt på en seger och viktiga poäng. AIK, som är det bäst rankade laget inför slutspelsserien, räckte inte hela vägen och hade svårt med intensiteten som Södertälje kan framkalla och jsom gör deras matcher unikt öppna.

Allt talar för öppet här

Faktum är att det på sistone har känts som att Södertälje mestadels spelar just den där typen av matcher, väldigt öppna och flängiga åt alla möjliga håll. Inte sällan gör det matcherna väldigt målrika, vilket vi inte minst såg i avslutningen på den hockeyallsvenska grundserien.

I I sina sista match för säsongen hemmaslog Södertälje skånska Pantern med 4-1, men dessförinnan förlorade laget mot just Almtuna med 8-2 (!) och innan det blev det förlust med 4-1 borta mot Västervik. Mål präglar alltså deras matcher och ofta blir det en hel del åt båda håll.

Efter förlusten i den första matchen kommer Almtuna nu till match två med ett tydligt sikte på segern. Det finns ingen tid att spilla. Det finns inga fler poäng att tappa. Om SHL-drömmen ska hållas intakt och vid liv krävs förmodligen både en vinst och en stark prestation här. Annars kan självförtroendet få sig en svårhanterlig törn.

Dessa förutsättningar – och det faktum att slutspelsserien går ut på att få fram en enda vinnare – gör att vi tror på en öppen match här. Båda lagen vill vinna. Båda lagen tänker gå för det.

Över 4,5 mål spelas därför till 1,80x hos Betser.

Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfritt!)
Spelstopp: 19:00, onsdag 14/3
TV:
Stream:
Läs mer: Speltips och allt inför fotbolls VM 2018

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 50%
X: 24%
2: 31%
Över 4,5 mål: 56%
Under 4,5 mål: 48%