Speltips inför Björklöven – Pantern 15/1: Hockeyallsvenskt speltips

Simon Pålsson Publicerat: 15 January 2018

Det väntar ett intressant möte norrut när Malmölaget IK Pantern tar sig hela vägen till Umeå för att spela mot IF Björklöven. Vi går på båda lagens starka trend när vi väljer speltips.

Hockeyallsvenskan hamnar i fokus på måndagskvällen och nu väntar den tuffa matchen uppe i Umeå, där gästande Pantern har fått ta hela den långa resan från Skåne och Malmö för att spela den här matchen. Ingen höjdare.

I sin senaste match spelade laget mot Modo i Örnsköldsvik, varpå laget varit på resande fot ett tag. Å andra sidan är det som sagt knappast en fördel för Malmölaget här, inte minst då deras spelstil bottnar i en stor energi. Det är då laget faktiskt är som allra bäst.

Om vi ser till den här säsongen i stort bör väl ändå Pantern anses vara det största utropstecknet på ett positivt sätt? Laget ligger med i toppen av den visserligen oerhört jämna tabellen, men med tanke på reruserna som klubben ligger inne med är det ingenting annat än extremt imponerande. Deras frejdiga ishockey har visat sig mycket vägvinnande. På senare tid är det dock defensiven som stuckit ut, med flera täta defensiva insatser på sistone.

Sällan några målexplosioner

34 matcher in i säsongen går det att se hur även Björklöven finns med i diskussonerna och just nu skiljer det bara fem poäng upp till Pantern. En seger här skulle med andra ord kunna krympa det gapet ytterligare.

Ser vi till lagets senaste matcher visar det sig tydligt att Björklöven inte är ett lag som bjuder upp till några målexplosioner direkt. Visst, målsnittet är ganska högt, men sedan laget prickat formen sista veckorna är det den solida defensiven som sticker ut. Endast en av lagets åtta senaste matcher har gått över fem mål.

Det är också i den vetskapen vi tar avstamp när speltipset inför matchen ska väljas ut. Vår magkänsla är att det här inte blir någon målexplosion heller. Båda lagen har visat prov på stark defensiv på slutet och med tanke på att Pantern åkt hela vägen till Umeå tror vi att de främst fokuserar på att hålla tätt.

Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,79 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 15/1
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: