Speltips inför Brynäs – Djurgården 20/1: Back to back

Simon Pålsson Publicerat: 20 January 2018

Lördagens huvudmatch hämtas från Gävle där Brynäs IF gästas av Djurgårdens IF. Den stora frågan är huruvida hemmalaget kan utkräva revansch efter förlusten senast?

Då är det dags för det andra raka mötet mellan Brynäs och Djurgården den här veckan. Med tanke på att det var stockholmarna som vann det första mötet i bekväm stil lär det också vara Djurgården som har trevligast känsla i kropparna inför den här matchen.

Å andra sidan har back-to-back-mötena en väldigt märklig tendens att skifta i karaktär från match till match. Det är ofta en parameter värd att lägga lite extra tid på för den som ämnar spela på matchen i fråga. Den här gången tänker vi dock finna inspiration i det första mötet, som i våra ögon visade på ett Djurgården som hittat tillbaka igen.

Som bekant hade 08-laget en väldigt stark inledning på säsongen då de charmade brallorna av oss alla. Deras kontrollerade defensiv la grunden till en stark poängskörd och plötsligt var Djurgården med som en självklar kandidat efter ett par minst sagt tunga säsonger. Nu har det hela lugnat sig lite och poängsnittet i vinter har varit klart sämre. Men med fyra segrar på de fem senaste börjar det se allt bättre ut och den fina defensiven kanske är förklaringen. Nu har laget bara släppt in mer än två mål i en av dessa fem matcher och där blev det också förlust.

En mer öppen historia väntar

Med 5-1 i baken senast förvätnar vi oss ett Brynäs som inför hemmapubliken verkligen kliver på i jakt på en seger. Generellt sett har den senaste månaden varit mycket lyckosam för Gävlelaget, som just nu står på sex vinster på sina åtta senaste. Därför borde det rimligtvis finnas god energi inom spelartruppen. Inte minst på hemmaplan har laget visat sig effektiva och den här gången tror vi – som varit brukligt på sistone när formen varit bättre – på ett Brynäs som öppnar upp matchen genom att aktivt gå för segern.

Det får såklart effekter åt båda håll och rimligen borde Djurgården ha goda möjligheter att såra hemmalaget här. Med fem gjorda mål senast är effektiviteten bevisad och vår magkänsla är att den håller i sig även över den här matchen.

Djurgården över 2 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,71 gånger krämen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Djurgårdens IF över 2 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:15, lördag 20/1
TV:   tvfyra logo cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: