Speltips inför Brynäs – Växjö Lakers 24/3: Dödsstöten väntar

Simon Pålsson Publicerat: 23 March 2018

Växjö Lakers har liten matchboll i kvartsfinalen mot Brynäs IF och kan förmodligen sätta in det som blir dödsstöten redan på lördagseftermiddagen. Orkar hemmalaget verkligen stå emot?

Efter segern i match två såg Brynäs ut som ett lag som möjligen skulle kunna göra den här kvartsfinalen till en jobbig resa för Växjö Lakers, men efter lagens senaste möte nere i Växjö känns det åter som att ordningen helt enkelt är återställd. Det är klar klasskillnad mellan lagen.

4-0 på hemmaplan utan att förta sig är alltid ett imponerande resultat och att Växjö Lakers nu åker upp till Gävle med 2-1 att gå på gör att pressen helt plötsligt ligger på Brynäs. En bortaseger här och det är förmodligen redan tack och godnatt på ett mentalt plan.

Känslan är att Brynäs får oerhört tufft att resa sig efter 4-0 på bortaplan, inte minst då matchen i sig var ett bevis på att laget har en bra bit kvar innan de på allvar kan störa Växjö Lakers på bortaplan. Som bekant är det precis vad som krävs för att matchserien ska leva – minst en seger på bortais. I nuläget känns det långt borta och det lär spelarna i Brynäs också känna på ett underliggande mentalt plan om inte annat.

Här gör vi det enkelt

Inför det fjärde mötet i matchserien är pressen som sagt på Brynäs och här tycker vi att allting verkligen står och väger. Blir det 1-3 kan vi redan nu räkna in Växjö Lakers som klara för semifinal, något annat vore direkt överraskande och överhuvudtaget svårt att föreställa sig.

Växjö Lakers har också ambitionen att vinna SM-guld, vilket kräver ett långt slutspel och många tuffa matcher. Då är det inte läge att ödsla onödig energi i ett tidigt skede, utan här ser vi framför oss att seriesegrarna från grundserien verkligen kliver ut och jagar revansch efter senaste bortaförlusten mot Brynäs. Det gäller att sätta in dödsstöten.

Det finns helt enkelt ingen anledning att krångla till det. Växjö Lakers är ett bättre lag och det blir tydligare för varje match som går nu. Nu går luften ur Brynäs.

Växjö Lakers vinner (ordinarie tid) spelas till 1,75 gånger såsen hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få upp till 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (Upp till 250 kr bonus)
Spelstopp:  14:45, lördag 24/3
TV:   tvfyra logo cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: