4 januari 2017 Detroit Red Wings Ottawa Senators speltips NHL

Speltips inför Detroit Red Wings – Ottawa Senators 4/1: Inga lag som sprudlar

Två extremt ojämna och offensivt trubbiga lag gör upp i säsongens tredje inbördes NHL-möte. Detroit Red Wings och Ottawa Senators hoppas knipa en tvåpoängare här.

För tredje gången den här säsongen är det dags för Detroit Redwings och Ottawa Senators att göra upp i NHL. Det här blir dock det första mötet i Detroit. Så här långt står lagen på en seger vardera i inbördes möten. På förhand är den här matchen intressant i avseendet att det är lite av sista chansen – nåja – för båda lagen att försöka få igång en positiv trend.

Detroit Red Wings och Ottawa Senators har båda fastnat i bottenskiktet av tabellen och ska den här säsongen mynna ut i någonting måste det till en heroisk vändning under grundseriens andra halva. Då är det hög tid att börja nu.

Ser vi till säsongen är det stora problemet i båda läger offensiven. Båda snittar långt under tre mål per match, vilket helt enkelt inte räcker för att kunna hävda sig på allvar i NHL.

Spel på målmarknaden

Hemmalaget har två raka vinster med sig och kanske kan komma in till mötet med positiv energi, men det sprudlar fortfarande inte i offensiven direkt. Ojämnheten i prestationerna är slående. Ottawa Senators har dock klart sämre form – fem förluster på sina sex senaste – och känns totalt trubbiga i anfallsspelet. De tre senaste förlusterna har slutat med ett enda gjort mål framåt.

Efter att ha betydligt större problem med skador under inledningen av säsongen ser det nu bättre ut för Detroit Red Wings. Anthony Mantha och Luke Glendening missar dock den här matchen.

Ottawa Senators däremot har flera tunga avbräck, precis som varit problem under stora delar av den här säsongen. Det vore lite väl att skylla den dåliga säsongen på skadorna, men det hjälper ju inte direkt. Fredrik Claesson, Zack Smith, Gabriel Dumont, Chris Wideman och Mark Borowiecki är inte tillgängliga inför den här matchen.

Här är känslan att den målsnåla trenden mellan lagen, 2-1 och 3-1 i tidigare möten den här säsongen, håller sig intakt. Detroit Red Wings är favoriter till segern, men ojämnheten gör att vi inte vågar lita på hemmalaget.

3-1? 4-1? Under 5,5 mål spelas hur som helst till 1,87 gånger krämen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, torsdag 4/1
TV:    
Stream:    

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 46%
X: 25%
2: 34%
Över 5,5 mål: 51%
Under 5,5 mål: 53%