27 april 2019 frölunda sm final

Speltips inför Djurgården – Linköping 18/3: Nu börjar det

Matchserien mellan Djurgården och Linköping i SHL-slutspelet kan mycket väl bli en jämn sådan, men hemmaplansfördelen tros få en väldigt stor roll i mötena.

Med 95 inspelade poäng var Djurgården ett av tre lag som verkligen stack ut under grundserien i SHL den här säsongen. Tack vare en extremt stark höst såg laget till att befästa sin plats långt upp i tabellen redan tidigt och därefter handlade allting bara om att köra vidare i samma spår.

Därför tror vi att 08-laget kliver in i slutspelet med ganska goda förhoppningar om att faktiskt gå långt. Som tvåa i SHL-tabellen har laget fått en ganska gynnsam resa på väg fram till en eventuell final. I första mötet väntar ett Linköping som visserligen har ganska bra höjd, men vars jämnhet och stabilitet verkligen går att ifrågasätta den här säsongen.

78 inspelade poäng och ett ganska tafatt anfallsspel under stora delar av säsongen gör att vi inte håller laget speciellt högt nu. Å andra sidan finns det som bekant en höjd i detta Linköping som gör att de inte ska räknas bort. 2-0 i åttondelsfinalen mot HV71 visar också att formen är hyfsat på plats och bara två spelade matcher lär inte slita nämnvärt på spelarna.

Djurgården sätter tonen direkt

Ser vi till hemmamatcherna har Djurgården varit seriens klart näst bästa lag och är faktiskt bara fem poäng bakom suveräna Växjö Lakers i den statistiken. 81 gjorda mål framåt, 48 insläppta och 15 vinster på 26 matcher vittnar om en rejäl styrka när hemmapubliken finns att tillgå som ett extra stöd i ryggen.

Med utvilade ben och en väldigt stark tro på sig själva är vår känsla att Djurgården går in till det här mötet med fullt fokus på att försöka vinna direkt. Det handlar om att inte ge Linköping lillfingret, för då kan det mycket väl bli onödigt spännande i matchserien.

Djurgårdarna är självklara favoriter över sju möten och för att sätta tonen direkt tänker vi att laget går på knock redan i första mötet. I våra ögon finns det trots allt ett klart bättre grundspel hos hemmalaget.

Djurgården vinner (ordinarie tid) spelas till 1,95 gånger krämen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 100 kr omsättningsfritt!

Speltips:

Speltips:  Djurgården vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Upp till 100 kronor omsättningsfritt)
Spelstopp:  15:00, söndag 18/3
TV:    (TV-tablå)
Stream:    

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 51%
X: 23%
2: 29%
Över 4,5 mål: 53%
Under 4,5 mål: 50%