Speltips inför Färjestad – Frölunda 2/1: Rivalmöte i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 2 January 2018

Tisdagen dukar upp ett intressant rivalmöte i den svenska ishockeyn, när Färjestad BK får besök av Frölunda HC. Här tror vi på intensitet och ett starkt hemmalag.

I skuggan av JVM, där juniorkronorna spelar kvartsfinal under tisdagen, är det dags för ett riktigt rivalmöte hemma på svensk mark mellan Färjestad och Frölunda.

Helt oviktigt är det inte att nämna just JVM, med tanke på att båda lagen saknar ett par pjäser som är med och spelar den turneringen. Rasmus Dahlin till exempel har imponerat stort i Sverige, inte minst med sin fantastisk puckbehandling. Frölunda står alltså utan supertalangen här.

Hur som helst tänker vi inte lägga särskilt stor vikt vid just det nu. Det här är två lag som borde kunna bjuda upp på ordentlig dans alldeles oavsett om några av ungtupparna i lagen är borta. Vi som följer SHL har gjort oss vana vid riktiga smällkarameller när de här båda lagen möts, både sett till intensiteten i matcherna och antalet mål. 7-4 senast säger en del…

Färjestad kan studsa tillbaka

Sett till formen råder det ingen tvekan om att det är göteborgarna som kommer till matchen med bäst självförtroende, men vår magkänsla säger att det inte nödvändigtvis behöver vara en särskilt avgörande faktor inför den här matchen.

Visst, att göteborgarna har sex vinster på sina sju senaste är skönt att ha med sig, men spanar vi närmare på matcherna ser vi att i stort sett samtliga vinster kommit mot lag på nedre halvan. Därtill finns det en riktig käftsmäll nära i minnet, 5-0 borta mot Malmö. Bortamötet nere i Skåne påminner en del i karaktär mot det som nu ska spelas i Karlstad.

Efter en tung trend med sex raka förluster lär hemmalaget vara taggade till tusen här, varpå de kliver ut med en härlig intensitet. Om vi får gissa. Det lär betala sig. Tror vi.

Färjestad BK över 2,5 mål (inklusive övertid) synas till 1,90 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Färjestad BK över 2,5 mål (inklusive övertid)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 2/1
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: