Speltips inför Färjestad – Luleå 28/1: Bra skrälläge

Simon Pålsson Publicerat: 28 January 2018

Luleå HF åker till Karlstad med poäng i sikte och med tanke på att formen är klart bättre nu borde norrlänningarna ha tämligen goda möjligheter att faktiskt ta poäng mot Färjestad BK.

Det finns ett mycket bra skrälläge att ta fasta på i söndagens SHL-matcher, där den tidiga matchen mellan Färjestad och Luleå nu hamnar i rampljuset. Det är ingen tvekan om att bortalaget har hittat någon form av trevlig medvind som går att utnyttja vidare.

På söndagen tog laget sin andra raka seger och åker därmed till Karlstad, från Linköping där senaste matchen spelades, med gott självförtroende. Med tanke på att Luleå slog just Färjestad så sent som i torsdags, 4-1, finns det en tydlig medvetenhet om vad som krävs för att slå laget igen här.

Den andra halvan av säsongen så här långt har varit klart bättre för Luleå, som sakta men säkert går att räkna med igen i våra ögon. 61 inspelade poäng så här långt gör att det nu bara är fem poäng upp till just Färjestad på fjärdeplatsen. Den väldigt jämna SHL-tabellen gör att ett par framgångsrika veckor kan räcka för att klättra ordentligt och troligen är det just en sådan klättring som Luleå har i sikte just nu.

Färjestad har stora problem

Färjestad har ett riktigt tungt skade- och frånvaroläge just nu. Anton Grundel, Martin Johansson, Johan Ryno och Michael Lindqvist kommer inte till spel och det är tunga avbräck för hemmalaget. Dessutom är formen inte alls vad den en gång varit för detta Färjestad, som dock är givna att gå till slutspel, precis som resten av de totalt 10 slutspelslagen.

Just nus släpper laget plötsligt in på tok för många mål. Visst, det blev seger mot Örebro igår, men dessförinnan hade laget två raka förluster. Den fina målskörden var som bortblåst, men efter sju mål igår är frågan var Färjestad står, men det släpps in på tok för många mål.

Här är vår känsla att Luleå har goda möjligheter att sprattla till med ett bra resultat trots att det på pappret är ett tufft bortamöte som väntar.

Luleå HF +0.0 (asian handicap) spelas till 2,42 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Luleå HF vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,42 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  14:00, söndag 28/1
TV:    cmorehockey logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: