18 april 2019 färjestad djurgården speltips shl

Speltips inför Färjestad – Skellefteå 24/2: Spelsuget bortalag

SHL gör åter comeback efter ett par veckors uppehåll och det smäller till direkt när Färjestad BK och Skellefteå AIK drabbar samman. Det här är lördagens absoluta huvudmatch från SHL.

Det har varit ett par tunga veckor utan SHL-action, men nu är det åter dags att dra igång den nationella ishockeyn på högsta nivå igen. OS-turneringen glömmer vi nu va? Hundra procent fokus på SHL igen.

Med tanke på att lagen har fått vila ett par veckor, även fall ett par spelare såklart varit iväg och spelat OS, lär det vara två taggade gäng som gör upp när Färjestad får besök av Skellefteå. Helt enkelt är det inte att veta var lagen står just nu, men att de kommer in med mycket energi till matchen vågar vi lova.

Hur det än går under avslutningen av grundserien är det här två lag som kommer att finnas med när det drar ihop sig senare i vår. Båda är nämligen slutspelsklara och nu handlar det egentligen bara om att försöka ge sig själva bästa möjliga utgångsläge genom att sluta topp 6. Där hittar vi både Färjestad och Skellefteå just nu, även fall Färjestad är på betydligt säkrare mark.

Skellefteå har något på gång

Efter en relativt skakig inledning på säsongen har Skellefteå stabiliserats längs vägen och känns nu som ett givet topplag och som en potentiell kandidat till att faktiskt gå väldigt långt i vårens slutspel. Det vore inte direkt första gången som laget steppar upp när det väl gäller.

Sett till den senaste tiden – även fall resultaten och prestationerna är ganska daterade i spelsyfte – har formen också varit god för norrlänningarna. Med tanke på att de just nu bara har någon poäng till godo på närmast jagande lag i tabellen hänger alltså direktplatsen till kvartsfinal lite löst. Således har Skellefteå ganska mycket att spela för under sluttampen på våren, något som gör att vi förmodar att de gärna kliver in med energi direkt i första matchen.

Hemmalaget kommer att spela den här matchen utan sina OS-spelare, däribland den norska målvakten Lars Hauger. Det är trist avbräck, men spelarna väntas vara tillbaka till nästa match.

För Skellefteås del bör det ha vara en liten fördel och vi räknar med att gästerna gärna sätter hög press här. Det kan mycket väl komma att bli en riktig rolig historia och minst två av målen lär komma från Skellefteås klubbor.

Skellefteå över 2 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,72 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK över 2 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,72 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:15, lördag 24/2
TV:    
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 42%
X: 22%
2: 33%
Över 4,5 mål: 60%
Under 4,5 mål: 43%