Speltips inför Finland – Sverige 17/2: Kvartsfinal i OS

Simon Pålsson Publicerat: 16 February 2018

Det väntar nu ett nordiskt hett möte i OS-kvartsfinalen och även fall Sverige inte är favoriter är vår känsla att Damkronorna kan streta emot bra mot Finland.

Det väntar ett riktigt kittlande nordiskt möte i den ena OS-kvartsfinalen, där vinnaren tar sig hela vägen till en OS-semifinal mot USA. På förhand känns det som att båda de här lagen skulle få tufft i en semifinal, men redan i gruppspelet kunde Finland dock hota USA efter en fantastiskt fin insats.

På det hela taget går det dock inte att säga att varken Finland eller Sverige har imponerat under inledningen på den här turneringen. Lagen har gjort vad som krävts och har tagit sig hit till semifinalen, men i ärlighetens namn syns det att det är en bra bit upp till Kanada och USA.

Sverige har sett direkt svaga ut i stunder och ska vi vara riktigt rakt på sak händer det aningen för lite framåt. Visst, 8-0 mot Korea imponerade på sitt sätt, men i matcherna mot Japan och Schweiz var det betydligt mer krampaktigt. Därför känns det osannolikt att Sverige skulle kunna skölja över ett Finland som är betydligt bättre.

Alltid tighta matcher

Finland stod som tidigare nämnts för en fin insats i premiären mot USA och var nära att plocka poäng, men släppte istället in 3-1 i öppen kasse. Mot Kanada vägde laget på tok för lätt, men i den avslutande matchen mot Ryssland (OAR) blev det rejäl vinst. Hela 5-1 mot ett svagt ryskt lag.

Därför är det inte konstigt att det är finnarna som är favoriter inför den här matchen. Det händer lite mer kring laget och det känns också som att nivån generellt är åtminstone ett snäpp upp gentemot vad Sverige kan mäkta med.

Hur som helst tror vi att Sverige får det tufft och då primärt för att offensiven känns klen. Bakåt har det sett ganska bra ut och det lär kunna fortsätta på samma vis. Så gott som alltid blir matcherna mellan lagen väldigt jämna och rimligen bör det finnas ytterligare en sådan match runt hörnet här.

Därför spelar vi Sverige +2,5 till 1,66 gånger såsen hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få upp till 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Sverige +2,5
Odds:  1,66 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (Upp till 250 kr bonus)
Spelstopp:  08:40, lördag 17/2
TV:    kanalfem logo  kanalnio logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: