Speltips inför Finland – Tyskland 15/2: Kan underdogen hota?

Simon Pålsson Publicerat: 14 February 2018

Den stora frågan är om den tyska underdogen kan hota i OS-premiären mellan Finland och Tjeckien, två lag som båda finns med i samma grupp som Sverige.

Grupp C i OS-turneringen består av Sverige, Tyskland, Finland och Norge. På förhand råder det ingen tvekan om att det är finnarna och svenskarna som får ses som favoriter att sluta topp 2 i gruppen, men faktum är att Tyskland är ett lag som inte ska underskattas.

I sin senaste match vann laget nämligen med 2-1 mot Schweiz. Det är såklart ingenting att hurra för i all evighet, men kanske är det trots allt ett kvitto på att någonting är på gång med tysk ishockey? Upplägget med inga NHL-spelare i OS-turneringen är självklart en större fördel för de små nationerna, som inte har lika många stjärnor på andra sidan Atlanten.

Met sagt får Finland anses som väldigt klara favoriter inför den här premiärmatchen, som alltså är den allra första som spelas i Sveriges grupp. För svensk del skadar det inte om lagen delar på poängen eller om Tyskland skräller. Den chansen kanske är liten, men känslan är att tyskarna åtminstone kan streta emot hyfsat i den här premiären.

Underspel på matchen

Nu ska sägas att oddsen har rasat ordentligt sedan de först lades upp, men fortfarande är känslan att spelbolagen är lite väl övertygade om att det här blir en målrik historia. I våra ögon finns det inte särskilt mycket som talar för det – snarare tvärtom.

I en premiär är det inte ovanligt att spelet ser aningen krampaktigt ut och i ett möte med en så tydlig underdog säger det sig själv att det ena laget väldigt intensivt försöker dra ner på tempot, täppa till bakåt och göra matchen målsnål. Med tanke på att Finland vanligtvis är ett lag som spelar lite åt det hållet saknas ofta förmågan att köra över motståndarna, vilket gör att vi inte tror på en målexplosion från finsk sida heller.

I genrepet mot Tjeckien blev det seger 2-0 efter två mål i den andra perioden. Förmodligen är möjligheten att trycka in någon puck extra mot Tyskland ganska god, men mycket mer än så tror vi inte det blir.

Trots odds som droppat finns det fortfarande värde i underspelet. Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,89 gånger såsen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål i den här OS-premiären i grupp C.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,89  (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  04:10, torsdag 15/2
TV:   kanalnio logo eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: