28 februari 2018 Frölunda Malmö speltips SHL

Speltips inför Frölunda – Färjestad 18/1: Toppmöte i SHL

Det alltid så heta rivalmötet mellan Frölunda och Färjestad har fina förutsättningar på förhand. Det öppnar för ett speltips på det mer målmässigt formstarka laget.

Rivalmöte och toppmöte på samma gång. Det finns många anledningar att bänka sig i tv-soffan eller på Scandinaviums läktare när Frölunda får besök av Färjestad på torsdagskvällen.

Det här är utan tvekan SHL-torsdagens stora höjdpunkt och på förhand känns det som att det borde bli en målrik historia dessutom. Å andra sidan är det inte åt det hållet vi tänker kika när det kommer till speltips inför matchen. Snarare tänker vi bli mer specifika och följa med i den medvind som Färjestad har skaffat sig på sistone.

Faktum är att gästerna har vaknat till liv igen de senaste veckorna, efter att under december månad befunnit sig i någon slags dvala. Helt plötsligt är det vägvinnande offensiva spelet från säsongsinledningen åter tillbaka och då blir Färjestad tunga på ett sätt som få andra lag i serien är. Det går också att låta lagets målfacit, 23 gjorda mål på de fem senaste matcherna, att tala för sig själv.

Frölunda bidrar till öppenhet

I egenskap av hemmalag ser vi framför oss hur Frölunda kommer att sätta fart framåt i den här matchen. Med tanke på att formen dessutom är god, bortsett från förlusten borta mot Brynäs senast, är självförtroendet säkert också så pass god att laget tänker kliva på här. Inför sin hemmapublik finns det egentligen bara ett läge: anfall. Det gör också att Frölunda ofta öppnar upp matcherna och bjuder in till fartfyllda matcher generellt.

Det faktum att det är ett rivalmöte mellan två lag som dessutom huserar i toppskiktet av tabellen gör att vi tar för givet att vi får se två lag som verkligen går för att vinna. Det är en sak som i sig bidrar till en mer öppen historia och därigenom mer målchanser – åt båda håll.

Med tanke på den goda målmässiga formen riktar vi in oss på gästerna.

Färjestad över 2 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,79 gånger krämen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt två mål för bortalaget.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Färjestad BK över 2 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 18/1
TV:    
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 52%
X: 22%
2: 29%
Över 4,5 mål: 60%
Under 4,5 mål: 42%