28 mars 2019 hv71 färjestad speltips shl

Speltips inför Frölunda – HV71 3/3: Riktigt toppmöte

Det väntar ett riktigt trevligt slag ute på SHL-fältet på lördagseftermiddagen, när HV71 jagar viktiga poäng borta mot Frölunda i jakten på kvartsfinal.

Lördagens riktigt heta möte i SHL spelas i Scandinavium och självklart har även sändande tv-bolag valt att annonsera det här som helgens huvudmatch. Frölunda tar emot HV71 i ett klassiskt möte och den här gången ligger också en hel del i potten.

Det handlar nämligen om att avsluta grundserien på ett så bra sätt som möjligt, för att på så sätt skaffa sig så bra utgångsläge inför slutspelet som bara möjligt. Värst just nu ser det ut för HV71, som efter ett svagt 2018 har tappat mark i tabellen och nu ser ut att behöva spela åttondelsfinal för att ta sig vidare i SM-slutspelet. En klar missräkning.

Med fyra matcher kvar finns det ingen som helst tid att spilla och ska drömmen om att slippa åttondelsfinalen för att istället hamna bland de sex bästa, som alltså går direkt till kvartsfinal, fortfarande leva för HV71 är det nog hög tid att vinna här. Efter 3-1-vinsten mot Skellefteå senast lär det finns en viss positiv energi spelargruppen och kanske går det att ta Frölunda av bara farten?

Orimligt stora favoriter

Inför den här matchen har spelbolagen unisont valt att måla upp hemmalaget som väldigt klara favoriter och som utomstående känns det direkt märkligt. Visst, göteborgarna har både en bättre tabellplacering och en bättre form efter OS-uppehållet, men det finns samtidigt ett par saker som snarare talar för en jämn match.

Dels har Frölunda vunnit båda sina två senaste matcher med uddamålet, 2-1. Senast var det dessutom två sena mål som vände på ett 1-0-underläge. Därtill har matcherna mellan just Frölunda och HV71 länge haft en tendens att bli väldigt täta och jämna, där lagen turas om att vinna och där hemmaplansfördelen spelat mindre roll.

Med tanke på att HV71 verkligen är i behov av poäng lär laget gå hårt för vinsten här. När lagen trots allt är så pass jämna känns det lite väl att få närmare tre gånger såsen på HV71 draw no bet.

Därför spelas HV71 +0.0 (asian handicap) till 2,95 gånger insatsen hos MrGreen. Det är alltså samma spel som draw no bet, varpå vi får pengarna tillbaka om matchen går till förlängning.

  Rygga spelet hos MrGreen – Få upp till 2 x 100 kr gratisspel!

Speltips:

Speltips:  HV71 +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  MrGreen (2 x 100 kr gratisspel)
Spelstopp:  15:15, lördag 3/3
TV:    
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 55%
X: 21%
2: 27%
Över 4,5 mål: 58%
Under 4,5 mål: 44%