Speltips inför Frölunda – Växjö Lakers 6/3: Möjligen avslaget toppmöte

Simon Pålsson Publicerat: 4 March 2018

Det kanske inte gäller så mycket som det brukar göra, men toppmötet mellan Frölunda och Växjö Lakers kan minsann bli underhållande ändå. Risken är avslaget, men det kan lika gärna bli fartfyllt.

I ärlighetens namn går det inte att påstå att spänningen är särskilt stor inför tisdagens match mellan Frölunda och Växjö Lakers i den 50:e omgången av grundserien i SHL. Visst, det är seriens kanske två bästa lag, men det är samtidigt en match som inte gäller någonting.

Det går att argumentera för att göteborgarna här har en chans att visa för sig själva, för resten av hockeysverige och för Växjö Lakers att de minsann är att räkna med. Å andra sidan spelar det mindre roll just nu och det är en lång resa fram till en eventuell final eller semifinal, där lagen alltså kan drabba samman.

Ser vi till tabelläget är Växjö Lakers redan klara serievinnare sedan länge och laget toppar nu serien med smått osannolik 20 poäng. Utklassning är bara förnamnet. Frölunda har i teorin risken att sluta sexa i tabellen, men med tanke på att det är fem poäng ner till femteplatsen med tre matcher kvar att spela lär laget sluta som sämsta fyra och därigenom skaffa sig hemmaplansfördelen i kvartsfinalen.

Växjö Lakers trots allt bättre

Klart är i alla fall att det är Frölunda som har lite mer att spela för här, medan Växjö Lakers kan spela helt avslappnat. Med det sagt är Växjö Lakers ett lag som har förlorat nio (9!) matcher på hela säsongen och som inte ens släppt in 100 mål än. På alla fronter, på alla parametrar, är laget överlägsna i SHL den här säsongen och det finns såklart en anledning till det.

Sedan seriesegern säkrades har laget fortsatt rada upp vinster. Efter OS-uppehållet står Växjö Lakers på fyra raka vinster och vår känsla är snarare att den här typen av matchen – när en rival och potentiell guldkonkurrent – står för motståndet är precis en sådan match som de facto får Växjö Lakers att vakna på allvar.

Nej, här tycker vi att spelbolagen är snett på det som håller hemmalaget som favoriter. I vår värld är det öppet och det är orimligt att inte tro på Växjö Lakers den här säsongen.

Växjö Lakers draw no bet spelas till hela 2,20 gånger såsen hos William Hill. Då får vi pengarna tillbaka vid oavgjort efter full tid. Bisarrt högt odds på Växjö Lakers måste sägas.

  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers draw no bet
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 6/3
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: