Speltips inför HV71 – Frölunda 11/1: Det kan smälla i prestigemötet

Simon Pålsson Publicerat: 10 January 2018

Förutom tre viktiga poäng står det också en hel del prestige på spel när HV71 och Frölunda gör upp i SHL. Vårt speltips bottnar i övertygelsen om att underhållning väntar.

Förväntningarna skruvas upp när det nu väntar ett tungviktsmöte i SHL. HV71 och Frölunda gör upp om poäng i den här oerhört täta toppstriden av tabellen. Märk väl att serieledande Växjö Lakers är fullkomligt fenomenala sett till sin poängskörd och att de i nuläget leder med 13 poäng.

Närmast jagande lag är bland annat Frölunda, med 58 poäng. Två poäng bakom hittar vi HV71. Snacka om jämnt. På det hela taget är det efter knappa 34 fullbordade omgångar faktiskt oerhört jämnt från plats 1-10, det vill säga lagen som tar sig till slutspel. Redan nu vet vi vilka det handlar om, men det väsentliga nu är att sluta topp sex för att slippa att spela den där extra rundan.

För både HV71 och Frölunda handlar våren primärt om det här, samt såklart att försöka sätta en självklarhet i spelet inför det kommande slutspelet. Den här typen av matcher hjälper till med det senare då det också står en hel del prestige på spel. Därför är det med stora förväntningar vi slår oss ner i soffan och hoppas på en rejäl fight med bra fart på från båda håll.

Formen talar för målrikt

Hemmalaget kommer i för sig med två förluster på sina tre senaste, men har från december månader och framåt sett starka ut. Visst, HV71 släpper in lite för många mål och det kostar en del poäng (eller vad sägs om sex insläppta mot Färjestad senast?) men samtidigt görs en del framåt.

Frölunda har sett allt starkare ut under senare halvan av den här säsongen och just nu är det nio segrar på de elva senaste som gäller om vi studerar resultatraden. Sånär som på förlusten mot serieledarna och förlusten borta mot alltid så svårspelade Malmö Redhawks är det idel vinster på senare tid för Frölund.

Nu är det visserligen defensiven som främst skärpts till hos Frölunda, men trots det tror vi på en offensivt inriktad match här. Båda lagen har ordentlig spets framåt och HV71 läcker en hel del bakåt. 5-4 slutade lagens senaste möte och kanske får vi njuta av något liknande?

Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) erbjuds till 1,96 gånger insatsen hos Unibet. Tack säger vi.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,96 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 11/1
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: