Speltips inför HV71 – Mora IK 8/2: Favoritspel

Simon Pålsson Publicerat: 7 February 2018

Det blir ett favoritspel inför torsdagens möte mellan HV71 och Mora IK i SHL. Det går helt enkelt inte att blunda för vilket lag som är starkast här.

Fullspäckad SHL-torsdag och i Jönköping avgörs mötet mellan HV71 och Mora IK, där gästerna kommer till matchen i stort behov av poäng. Som bekant är norrlänningarna direkt indragna i bottenstriden och slåss där med primärt Karlskrona och Rögle om att slippa kvalserien.

Känslan för knappa två veckor sedan var att bortalaget verkligen var på gång i SHL. Efter två raka segrar mot Malmö Redhawks, 0-1 borta och 2-1 hemma, var energin på topp och trots att laget åkte på en riktig käftsmäll borta mot serieledande Växjö Lakers, 7-2, kunde de studsa tillbaka och hemmaslå Karlskrona i det viktiga bottenmötet.

Där och då kändes det som sagt som att deras form var på väg uppåt och att medvinden talade till deras fördel, men dessvärre förlorade laget med 0-3 hemma mot Skellefteå senast. Därmed känns också den fina formen död och det tråkiga faktumet att de bara kan slå vissa lag, då främst bottenkonkurrenter, kvarstår.

Med 5-0-förlusten i Jönköping från i höstas kvar i minnet är det därför ett Mora IK som rimligen bör stå inför en oerhört tuff utmaning just här.

HV71 är starka på hemmaplan

Den här säsongen är dessvärre en sådan säsong där HV71 inte riktigt känns pålitliga och där ett eventuellt försvarande av SM-guldet faktiskt känns ganska avlägset. Det blandas på tok för mycket i prestationerna, även fall en sak åtminstone återkommer relativt frekvent. På hemmaplan är HV71 klart starkare och brukar rada upp segrar, men åtminstone en hel del mål.

Allra främst mot bottenlagen har laget visat sig väldigt effektiva under säsongen och med tanke på att de nu är inne i en period där de inte vunnit två matcher ir ad på hela året lär det vara hög tid att göra just det. 6-5-vinsten mot Linköping senast var ett kvitto på att det sprudlar framåt och förhoppningen är att HV71 utnyttjar det här mot ett klart svagare Mora IK.

Här kan vi inte blunda för favoritskapet.

HV71 -1,5 spelas till 1,95 gånger såsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  HV71 -1,5
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 8/2
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: