Speltips inför Karlskrona – Frölunda 25/1: Rakt spel hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 24 January 2018

Det blir fullt fokus på det raka spelet när jumbon Karlskrona HK gästas av Frölunda HC under ännu en intensiv SHL-torsdag. Vårt speltips betalar därmed över dubbelt upp.

I sin senaste match tog SHL-jumbon Karlskrona en minst sagt tunga seger hemma mot bottenkonkurrenten Mora, 2-1. Tre poäng där gjorde att laget kunde krympa avståndet i tabellen och att det nu bara skiljer en poäng till Mora. Samtidigt är det fem poäng upp till Rögle på säker mark.

Med en dryg tredjedel kvar av säsongen gäller det att verkligen hitta rätt under slutspurten för Karlskronas del. Med tanke på hur långt nere i skiten laget varit under perioder den här säsongen vore spel i kvalserien direkt livsfarligt för klubben, vars spelare många gånger känts direkt omotiverade. Att rädda kontraktet redan innan vore därmed att föredra.

Problemet är dock formen. Det finns i nuläget inte mycket som talar för att vi ska få se ett Karlskrona som verkligen studsar upp både spel- och resultatmässigt. Snarare tvärtom. Innan matchen mot Mora stod laget på sex raka förluster i SHL och hade då varit i stort sett chanslösa i flera matcher, även fall det idel hade varit mot tungt motstånd. Men sättet laget kan klappa igenom defensivt håller helt enkelt inte måttet och med ett facit på 125 insläppta mål är det enkelt att se var laget huvudsakligen har felat hittills.

Nu är frågan om Karlskrona orkar stå emot gästande Frölunda?

Göteborgarna är klara favoriter

Frölunda kommer till matchen som en del av det getingbo i SHL-tabellen som nu gör upp om direktplatserna till kvartsfinalerna. I skrivande stund har laget tre poäng upp till andraplatsen och samtidigt två poäng ner till sjundeplatsen. Det kan med andra ord hända en hel del under slutet och med tanke på att alla lag tar poäng av varandra i toppen gäller det att i största möjliga mån gå rent i möten med lite sämre lag.

Nu är formen lite upp och ner, varpå det inte är helt lätt att veta var vi har Frölunda i dagsläget. I vissa stunder träffar laget helt rätt i sin prestation och känns som en kandidat att ta i beaktande, men i det stora hela saknas den där stabiliteten och tyngden som göteborgarna gjort sig kända för senaste åren. Å andra sidan ska de ses som enormt klara favoriter i ett bortamöte med Karlskrona. Om Frölunda inte åker österut med ambitionen att ta tre poäng är någonting verkligen fel.

Frölunda har just nu fem raka segrar mot Karlskrona och på en normal dag borde den trenden utökas med ytterligare en seger här.

Frölunda vinner (ordinarie tid) spelas till 2,05 gånger insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Frölunda vinner
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 250 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 25/1
TV:    cmorelive logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: