Speltips inför Leksand – Oskarshamn 20/3: Hockeyallsvenskt playoff

Simon Pålsson Publicerat: 20 March 2018

All press ligger onekligen på Leksands IF inför Hockeyallsvenskans playoff. Vinnaren tar sig till SHL-playoff mot Mora IK och kanske är det här ett drömläge för underdogen IK Oskarshamn?

Hockeyallsvenskt playoff väntar nu mellan Leksand och Oskarshamn. I potten ligger som bekant ett SHL-playoff mot Mora och där borde chansen till ett avancemang ändå vara betydande stor. Inte minst med tanke på att Mora precis plockat in Mats Lusth som ny huvudansvarig – precis innan klubben ska försöka säkra SHL-kontraktet.

Hur som helst ska det hockeyallsvenska playoffet spelas först och då det är en matchserie bestående av endast tre matcher blir det intensivt direkt. Det första mötet är av sådan oerhörd betydelse och här finns inte utrymme för särskilt många misstag. Jobbigt? En aning. Motiverande? Förhoppningsvis.

Som neutral åskådare är möjligheterna till spänning väldigt goda och inför det första mötet har vi höga förväntningar på en speciell faktor. Det är nämligen så att Leksand får gälla som klara favoriter, inte minst med tanke på att de trots allt slutade tvåa i grundserien, men kanske allra främst för att de löne- och budgetmässigt ligger på en helt annan nivå.

Leksand satsar stenhårt mot SHL och har så gjort sedan lång tid tillbaka. Hela laget, organisationen, tränarstaben och klubben i andra jämförbara parametrar är rustad för att ta sig dit. Det grundlägger såklart helt andra förutsättningar – bättre sådana – men etablerar också en situation med oerhörd press. Det kan bli pannkaka av hela grejen.

Oskarshamn går på knock direkt

Därför är det Oskarshamn som kan glida in till den här matchserien med bäst känsla i kroppen. Det är Oskarshamn som är solklar underdog, utan någon som helst press att vinna och utan förväntningar varken internt eller externt. Väl här vill laget alldeles självklart göra sitt yttersta för att vinna och ta sig uppåt, men pressen ligger alltså på Leksand.

Det här är ett faktum som – om Oskarshamn utnyttjar det rätt – verkligen kan bli ett vapen. Leksand har visat sig svaga i pressade situationer förr och när allting nu ställs på sin spets blir den mentala faktorn enormt viktig. Oskarshamn har skrällt sig så här långt och då det inte var någon som trodde på laget inför säsongen kan de också ta sig an den här utmaningen på ett förenat, avslappnat sätt. Det kan bli en stor fördel.

Tänk också på att Oskarshamn faktiskt kommer till matchen efter en stark slutspelsserie, där laget tog sig förbi tunga motståndare som bland andra AIK efter flera imponerande insatser. Offensiven har sett rapp och dödligt effektiv ut under sista veckorna, något som kan bli avgörande här.

Vi tror att Oskarshamn är väldigt medvetna om det mentala spelet inför det första mötet i matchserien mot Leksand. Vi tror också att de kommer att försöka utnyttja det ordentligt. Därför ser vi framför oss ett Oskarshamn som kliver in stenhårt i första perioden, med hög press och verkligen intensivt jagar 0-1. Om så blir fallet sätter det ordentliga griller i huvudet på Leksand. Det vågar vi lova.

Oskarshamn över 0,5 mål (första perioden) ger fina 1,94 gånger pengarna hos Unibet och är värt en slant.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  IK Oskarshamn över 0,5 mål (första perioden)
Odds:  1,94 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 20/3
TV:    cmorehockey logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: