8 mars 2018 Mora Örebro speltips SHL

Speltips inför Linköping – Örebro 23/1: Högoddsare hämtas

Örebro HK åker till Linköping med goda förhoppningar om att störa hemmalaget. Jakten på en slutspelsplats är inledd, men då krävs en stark vårsäsong med start i Linköping.

SHL-fokus den här veckan också och här läggs fokus på mötet mellan Linköping och Örebro, som nu möts för andra gången på kort tid. Daniel Viksten avgjorde det förra mötet i förlänging, till Örebros fördel, varpå det är hemmalaget här som är ute efter revansch.

Å andra sidan finns det inte särskilt mycket som talar för att Linköping ska kunna vinna det här komfortabel. I själva verket känns det lite skakigt hos hemmalaget, som trots det blivit självklara favoriter hos spelbolagen. Det kan vi tycka är lite märkligt. I skrivande stund är det raka spelet på Linköping nere i så lågt odds som 1,68 gånger såsen hos Expekt.

Inför den här matchen har laget två raka förluster, dels mot Örebro och senast borta mot Växjö Lakers. Det är å andra sidan ingenting alarmerande i sig, men om vi ser till matcherna dessförinnan var det länge sedan som Linköping kändes riktigt formtoppade. Just nu befinner sig laget ofta i något slags lunkartempo, vilket ofta leder till ganska jämna matcher, snarare än matcher där laget är överlägsna. Det är värt att ha med sig här.

Örebro underskattas grovt

Som bekant håller spelbolagen Linköping som klara favoriter här, något som per automatik också innebär att gästande Örebro underskattas. Efter en svag inledning på säsongen har Örebro sakta men säkert knaprat in något i tabellen. Det kan bli aktuellt med en slutspelsplats om laget fortsätter sin fina trend under kvarvarande knappa 20 omgångar. Just nu är det elva poäng upp till en slutspelsplats, samtidigt som laget har två matcher mindre spelade. Två vinster och plötsligt handlar det bara om fem poäng.

Därför lär det vara ett mycket påkopplat Örebro i den här matchen. Ett Örebro som dessutom är trygga i övertygelsen om att de faktiskt kan rubba detta Linköping. Ser vi till formen har Örebro nu tre vinster på sina fem senaste efter en period med fem raka förluster. Det är alltså lite upp och ner för laget, som om de lyckas stabilisera sin poängskörd alltså plötsligt är att räkna med igen. Sällan, nära på aldrig, förlorar laget stort, utan har en stark förmåga att hela tiden streta emot.

Här tror vi på ytterligare en jämn match med ett bortalag som underskattas på tok för mycket av spelbolagen.

X (oavgjort) spelas till fantastiska 4,60 gånger insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 250 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 23/1
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 57%
X: 22%
2: 24%
Över 4,5 mål: 57%
Under 4,5 mål: 48%