Speltips inför Luleå – Brynäs 16/3: Avgörandet är här

Simon Pålsson Publicerat: 15 March 2018

Efter 1-1 i matcher ska nu allting avgöras mellan Luleå och Brynäs i åttondelsfinalen i SM-slutspelet. SHL går in i sin avgörande fas med slutspel, som på riktigt startar med kvartsfinaler, något som båda lagen gärna är en del av.

Tack vare vinsten på bortaplan, i Gävle, lyckades Luleå åter skaka liv i åttondelsfinalen mot Brynäs. Ett väldigt intensivt, hårt och härligt småfult möte är nu framme vid en direkt avgörande match. Vilket lag tar sig till kvartsfinal? Det bestäms på fredagskvällen.

På förhand är favoritskapet tydligt viktat åt hemmalaget och det troligen på grund av två saker. Dels är såklart hemmaplansfördelen en klar fördel i det här skedet, även fall Brynäs faktiskt vann det första mötet i Luleå. Dessutom kändes Luleå klart bättre under allra främst avslutningen på grundserien och har därför en något stabilare grund att stå på, inte minst formmässigt över en lite längre period.

Intressant nog är att båda mötena hittills varit extremt jämna, egentligen både resultat- och spelmässigt. I våra ögon viktar det ändå åt Luleås håll, men med tanke på att allting verkligen står på spel här finns det all anledning att förvänta sig bra underhållning. Tätt och tufft? Det är den typen av ishockey som egentligen passar båda lagen.

Ett ganska givet underspel

I senaste matchen lyckades vi träffa in det faktum att Luleå skulle bortaslå Brynäs till fina 3,00 gånger insatsen och nu hoppas vi fortsätta läsa av matchbilden redan innan. De två första matcherna har som sagt varit klart mer åt det täta hållet och som sagt är det en ishockey som inte minst hemmalaget trivs bäst med. Adderar vi nu tyngden av att allting ska avgöras kan vi inte tänka oss en mer uppsluppen matchbild nu. Tvärtom.

I våra ögon finns det en ganska given väg att vandra vad gäller spel inför det avgörande mötet mellan lagen. På sin hemmaplan och inför sin publik vill norrlänningarna garanterat göra bättre än senast och med två lag som knappast viker undan för lite aggressivitet kan det mycket väl bli väldigt tätt. Målfest? Det vore direkt överraskande.

Här känns ett underspel ganska givet, inte minst då båda lagen vill undvika att förlora till varje pris. Då är säsongen över och det är för tidigt för det. Under 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,85 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 16/3
TV:    (TV-tablå)
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: